Veel Zwollenaren gezocht voor echte Zwolse videoclip

Foto van auteur

Zwolle – Het project ‘Stad, ik ben thuis!’ zoekt mensen die in een échte Zwolse videoclip willen meespelen. Ervaring is niet nodig. Er worden allerlei rollen, figuranten en mensen als achtergrondpubliek gezocht. Hoe meer, hoe beter.

Het is een kans voor mensen die zich met de stad Zwolle willen laten vereeuwigen op beeld. “We blijven van je genieten door rond te lopen en steeds nieuwe dingen van je te ontdekken.” Dit is zomaar een zin uit een liefdesbrief die door de initiatiefnemers is geschreven over hun liefde en trots voor de Zwolse binnenstad. Zij willen deze liefde graag met anderen delen en samen verder bouwen aan een nóg mooiere binnenstad waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Samen met zo veel mogelijk andere Zwollenaren gaan zij daarom op zaterdag 3 september een videoclip opnemen van een lied over de liefde voor de stad.

Micky van Berne, een van de initiatiefnemers, vertelt: “Voor een project van het Buurtcultuurfonds maakten we een wandeling door de binnenstad. We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden. Daar is de liefdesbrief uit ontstaan als ode aan de binnenstad! En vanuit het brengen van die ode hebben we met drie binnenstadbewoners het plan opgevat om een project te laten ontstaan: ‘Stad, ik ben thuis!’”.

Bij het project is kunstenares Leonie van der Sterren betrokken. Samen met een compagnon heeft zij de liefdesbrief verwerkt tot een lied en dit opgenomen. Het nummer heeft als titel: ‘Stad, ik ben thuis!’

Tijdens de opnames worden diverse typisch Zwolse plekken bezocht. Om het lied en de clip helemaal Zwols te maken, is het belangrijk dat bewoners van de stad Zwolle betrokken zijn bij de clip en erin te zien zijn. Wie altijd al mee wilde spelen in een videoclip en zich wil laten vereeuwigen op beeld in hartje Zwolle kan zijn of haar kans grijpen.

De producent van de clip legt het figureren uit: “Je moet het vooral leuk vinden om op beeld te komen in de videoclip! Er zijn een aantal rollen die we zoeken voor specifieke scenes. Bijvoorbeeld een ober, een meisje van ongeveer 7 jaar, een ouder koppel, een moeder met kinderen, twee vriendinnen van ongeveer 25 jaar en een persoon met een rolkoffer en eentje met een hond.”

“Naast die rollen zoeken we ook mensen die als achtergrondfigurant mee willen werken. Dan hoef je niet qua tekst iets specifieks mee te zingen in de clip, maar kom je wel in beeld! Afhankelijk van de rol vragen we waarschijnlijk één uur van je tijd op de dag. Ergens tussen 11.00 en 23.00 uur. Dit hoor je natuurlijk van tevoren. Je krijgt daarnaast een quitclaimformulier om in te vullen zodat we de beelden mogen gebruiken.”

De draaidag staat gepland op zaterdag 3 september. Wie wil meedoen of er meer van wil weten, kan tot uiterlijk donderdag 1 september mailen naar: stadikbenthuis@gmail.com