Het weer in het weekend: Zon, wolkenveldjes en droog

Foto van auteur

Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Het weekend heeft zon, wolkenveldjes en losse stapelwolken voor Zwolle in petto. Onder de wolken blijft het droog, regen is niet aan de orde. Zaterdag stijgt de temperatuur na een nacht met een minimum van ongeveer 14 graden naar een prettige 24 graden in de middag.

We hebben een matige wind uit het noorden, kracht 3. Zaterdag aan het begin van de avond verdwijnt de meeste bewolking en wordt het kraakhelder. In de nacht naar zondag daalt het kwik richting 10 graden, dagen geleden dat het ‘s nachts zo fris was in Zwolle. Zondag is het aandeel wolken vermoedelijk iets kleiner. Onder extra veel zonneschijn is de middagtemperatuur zo’n 24 graden en blijft het droog, wat zo langzamerhand vaste prik is.

Regent het nog ergens in het weekend? Ja, stevige buien worden verwacht in Zuid-Zweden, het zuiden en oosten van Duitsland en boven de Alpen. De regen in Duitsland en de Alpen krikt het waterpeil van de IJssel over een tijdje hopelijk wat op.

Perspectief op neerslag in onze omgeving is er tot en met vrijdag niet. De wind komt in de nieuwe week eerst uit het noorden, waarna hij geleidelijk draait naar het oosten. Dat betekent aanvoer van droge lucht, minder wolken en dus steeds meer zon. De temperatuur in Zwolle klimt stiekem weer naar een zomers niveau van ongeveer 25 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)