Nazomeren in Zwolle met SallaBande

Foto van auteur

Pianotrio SallaBande

Zwolle – Pianotrio SallaBande geeft twee concerten met als thema: Fanny en Felix Mendelssohn in dialoog met J.S. Bach. Werken van deze drie componisten worden met elkaar gekoppeld op basis van aard en karakter.

SallaBande speelt delen van het pianotrio van Felix Mendelssohn en wisselt dat af met muziek van zijn zus Fanny en van Bach. Van Fanny is niet veel werk uitgegeven tijdens haar leven, SallaBande speelt postuum gevonden stukken. Voor de combinatie Mendelssohn en Bach is gekozen, omdat de Mendelssohn’s grote Bach-liefhebbers waren.

Een kleine honderd jaar na Bach’s dood was bijvoorbeeld de Mattheus Passie uit de gratie geraakt, Felix Mendelssohn zorgde voor de eerste heruitvoering. Door de composities te combineren, ervaart de luisteraar deze inspiratie en hoort het werk dat Felix en Fanny van daaruit schreven. Het ensemble arrangeert sommige werken zelf voor pianotrio.

SallaBande heeft haar wortels in Salland en bestaat uit (alt-)violiste Maaike Gerritsen, cellist Jeroen van Dijk en pianiste Rianne Hoek van Dijke.

De concerten zijn op donderdag 15 september, aanvang 20.00 uur, aan de Veldweg 1-2 in Windesheim. Zaterdag 17 september, aanvang 20.00 uur in de Theodorakapel, Theodorahof 20, Zwolle.

Toegang: 15 euro, tot 25 jaar: 5 euro.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)