Arie Slob aan de slag voor Regio Zwolle

Foto van auteur

Arie Slob

Zwolle – Regio Zwolle is per 1 september versterkt met oud-minister Arie Slob. Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van tweeëntwintig gemeenten en vier provincies.

Slob gaat de regio helpen met het opstellen van een samenwerkingsagenda voor de komende jaren. “Arie Slob zal onder meer in Den Haag en Brussel om aandacht vragen voor de grote uitdagingen waar Regio Zwolle voor staat,” aldus Regio Zwolle. Regiovoorzitter en burgemeester van Zwolle Peter Snijders is blij met Slobs komst.

Peter Snijders: “Regio Zwolle is hard op weg om de vierde economische regio van ons land te worden. Dat is mooi, maar die snelle groei brengt ook uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw, klimaat en bereikbaarheid. Arie Slob woont in deze regio en kent de wegen in Den Haag en Brussel. Hij is de uitgelezen persoon om daar op de juiste plekken aandacht voor te vragen.”

Ook zal Slob de onderlinge samenwerking helpen versterken, vertelt Snijders. “Hij gaat ons ondersteunen bij het opstellen van een samenwerkingsagenda voor de komende jaren. Deze moet ervoor zorgen dat het voor onze inwoners ook in de toekomst fijn wonen en werken is. Arie Slob is iemand die mensen én opgaven kan verbinden. We zien in hem dan ook een waardevolle aanvulling op ons team.’’

Arie Slob komt uit deze regio en heeft er voor zijn Kamerlidmaatschap en ministerschap gewerkt. Hij kijkt er dan ook naar uit om zich voor ‘zijn’ regio te gaan inzetten. “Ik zie hier veel ondernemingszin. Mensen zijn nuchter en steken de handen uit de mouwen. Partijen zijn bereid de handen ineen te slaan en elkaar wat te gunnen. Dat is belangrijk, want de grote vraagstukken waar de regio voor staat, kan niemand in zijn eentje oplossen. Ik zie mooie kansen om deze samenwerking verder te versterken en Regio Zwolle ook in Den Haag en Brussel nog sterker op de kaart te zetten.”