Het weer: ’s Morgens vroeg misschien een bui, daarna droog en vrij zonnig

Foto van auteur

Bankje in het Ittersumerpark
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Dinsdagochtend schuift de bewolking van een verpieterend front langzaam naar het zuiden weg. Mogelijk vallen er ‘s morgens vroeg nog een paar druppels uit. De rest van de dag is het droog in Zwolle.

De bewolking dunt geleidelijk uit, maar geheel blauw wordt het niet boven de stad. Veel sluierbewolking blijft op grote hoogte over. De zon is erdoorheen te zien, maar de straling wordt gedempt. De wind waait uit de noordwesthoek, matig, kracht 3. Uit die richting komt geen warmte, we moeten het ‘s middags in de stad doen met 23 graden. Een prima temperatuur voor velen. Dinsdagavond drukt een storing boven Frankrijk regen richting het noorden.

Woensdag wordt het in België kleddernat en wellicht krijgt Limburg eveneens een flinke slok regenwater van de Franse storing. Volgens de berekeningen komt de neerslag niet in de buurt van Zwolle. Dat levert een droge dag op, met wolkensluiers en daaronder stapelwolken die geregeld voor de zon langs schuiven. Na een nacht met een minimum van ongeveer 12 graden, wordt het woensdagmiddag 22 graden. De wind is zwak uit noordelijke richtingen.

Na woensdag valt op dat de temperatuur een dalende trend inzet. We gaan van een middagtemperatuur van 19 graden op donderdag naar 17 graden op vrijdag. De kans op een bui neemt vanaf vrijdag toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)