Junior Kamer Zwolle viert 55-jarig bestaan met Hanzebal in Grote Kerk

Foto van auteur

JCI Zwolle 55 jaar
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – JCI Zwolle, voorheen Junior Kamer Zwolle, viert dit jaar haar 55-jarig bestaan. De Zwolse ondernemersclub voor mensen tot 40 jaar werd opgericht in 1967 en kent een rijke geschiedenis met diverse prominente leden.

Met het organiseren van het Hanzebal haalt de vereniging geld op voor KindermeZZo. Het Hanzebal vindt plaats op zaterdag 24 september vanaf 17.30 uur in Academiehuis Grote Kerk. Met het bal zetten de huidige leden van JCI Zwolle haar oud-leden in het zonnetje én halen ze met een veiling geld op voor het goede doel. Het geld is bestemd voor de verspreiding van het duoboek ‘Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet’, bedoeld voor kinderen en volwassenen om moeilijke onderwerpen rond verlies en ziekte bespreekbaar te maken.

Aanwezigen bij het Hanzebal krijgen een compleet verzorgd diner inclusief wijnarrangement, veiling, een optreden van Zwolse maestro en pianist Jisk Lieftink en een spetterend avondfeest. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel. De veilingitems worden beschikbaar gesteld door diverse Zwolse lokale sponsoren.

JCI Zwolle is onderdeel van de wereldwijde organisatie Junior Chamber International. JCI Zwolle werd mede-opgericht door toenmalige voorzitter de heer Beers, die het doel van de kamer als volgt beschreef: “Een groep ondernemende jonge mensen die van betekenis willen zijn voor de lokale maatschappij.”

Huidig voorzitter Esmée Pater kan dit beamen: “We zijn een club met enthousiaste jonge ondernemers en ondernemende mensen met diverse achtergronden, die zich gezamenlijk verenigen rondom lokale Zwolse goede doelen. We hebben het daarnaast vooral leuk met elkaar: er ontstaan echt vriendschappen voor de rest van je leven.”

Oud-voorzitter Nelleke Alleman-Dijkhuizen, eigenaresse van De Agnietenberg, kan dit onderschrijven: “De Junior Kamer Zwolle is een prachtige club mensen waar ik herinneringen voor het leven mee heb gemaakt. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd binnen de Junior Kamer.“

Geïnteresseerden kunnen tot 18 september kaarten voor het Hanzebal aanschaffen via www.hanzebal.nl of een donatie doen voor het duoboek: ‘Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet’, geschreven voor Aafke Meijer en Gertie Mooren, dat gedoneerd zal worden aan diverse Zwolse instellingen en kinderen.