Bouw 86 woningen in Breezicht-Noord feestelijk van start

Foto van auteur

Foto: VanWonen

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld heeft dinsdagmiddag op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van 86 woningen in Breezicht-Noord in Zwolle.

Het gaat om 37 woningen in buurtschap Wierde en 49 woningen in buurtschap Beemd. De verkochte woningen zijn een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle woningen zijn energieneutraal en liggen in een klimaatbestendige wijk. Klanten hebben actief meegedacht over de vormgeving van de woningen.

Onder het toeziend oog van levende zandsculpturen en begeleid door een live percussie act werden symbolisch de eerste scheppen zand in de cementmolen gedaan door de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld, VanWonen directeur Mireille Jeurnink en Berend Jan van der Steeg, directeur van Van der Steeg Ontwikkelen en Bouwen.

Na deze officiële start van de bouw was er gelegenheid voor de toekomstig bewoners om met elkaar kennis te maken en de eerste ervaringen te delen. De wethouder feliciteerde de bewoners met hun nieuwbouwwoning: “Als gemeente zijn we blij dat weer veel mensen in Breezicht-Noord een mooie en duurzame woning hebben gevonden, in een groene omgeving. Het duurt nog even maar ik wens alle bewoners alvast heel veel woongeluk.”

Alle woningen zijn gasloos en energieneutraal. Ook wordt de buurt Breezicht energiezuinig ingericht. Elektriciteit voor de openbare ruimte, zoals voor de openbare verlichting en rioolgemalen, wordt opgewekt met zon-installaties. En als het regent wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze ‘waterbuffer’ vormt een reserve voor perioden van droogte en hittegolven.

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling licht toe: “Op verschillende plekken in Breezicht zijn de wadi’s goed zichtbaar. Na een flinke bui kunnen kinderen er lekker spelen in vers schoon water. In tijden dat het niet regent, vallen de wadi’s vanzelf weer droog. Deze waterhuishouding maakt Breezicht niet alleen klimaatbestendig, de buurt krijgt er ook een heel eigen gezicht van. Zo werken we aan onze VanWonen-missie: woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties.”

De oplevering van de woningen in Wierde en Beemd vindt gefaseerd plaats en start vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2023. Gebiedsontwikkelaar VanWonen begint over enkele weken de pre-sale voor de twee naastgelegen deelgebieden in Breezicht-Noord: Reede en De Terpen. Dit gaat om 115 woningen in buurtschap Reede: een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Zeventien vrijstaande woningen komen in buurtschap De Terpen.

Foto's 3
Impressie Breezicht-Noord - Foto: VanWonen
Impressie Breezicht-Noord
Foto: VanWonen
Impressie Breezicht-Noord - Foto: VanWonen
Impressie Breezicht-Noord
Foto: VanWonen
Bouw 86 woningen in Breezicht-Noord feestelijk van start - Foto: VanWonen
Foto: VanWonen