Paddenstoelen kijken bij Tichelgaten Windesheim

Foto van auteur

Vliegenzwam
Foto: Pixabay

Zwolle – Staatsbosbeheer organiseert zondag 16 oktober speciaal voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders een wandeling in de Tichelgaten bij Windesheim, waar op zoek wordt gegaan naar paddenstoelen.

Paddenstoelen – het zijn eigenlijk zwammen – zijn belangrijk in de natuur, aldus Staatsbosbeheer. Ze helpen mee de strooisel-laag en dode stammen en takken te verteren. Ze vormen een voedselbron voor allerlei dieren, van klein tot groot. En voor natuurbezoekers zijn ze mooi om naar te kijken en te fotograferen. De meeste soorten zijn in deze tijd te zien, totdat de eerste nachtvorsten zijn geweest.

Paddenstoelen zijn er in allerlei kleuren, geuren, vormen en groottes. De IJsselnatuurgids van Staatsbosbeheer neemt je op 16 oktober mee op pad door de bosstroken en langs de waterplassen, die ontstaan zijn door voormalige kleiwinning voor de steenfabriek. Hij vertelt onderweg leuke weetjes. Wat is een paddenstoel eigenlijk en waarom heet hij ‘paddenstoel’? Welke zijn eigenlijk giftig? En wat is een heksenkring, heeft dat echt iets met heksen te maken? Na afloop van deze gezinswandeling is dat allemaal duidelijk.

De wandeling start om 10.00 uur bij de parkeerplaats bij de voormalige steenfabriek ter hoogte van Fabrieksweg 38, Windesheim en duurt tot 12.00 uur.

Tip: Goede schoenen zijn handig en neem een loep en spiegeltje mee als je die hebt.

Kosten: € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.
Aanmelden via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/ijsselvallei/activiteiten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)