IntermeZZo over anti-hormoonbehandeling bij borstkanker

Roze lintje van de Borstkankervereniging

Zwolle – Oktober is de landelijke borstkankermaand. IntermeZZo, het Zwolse centrum voor leven met en na kanker, besteedt extra aandacht aan voorlichting voor vrouwen met borstkanker.

Op 11 oktober is er voorlichting over de gevolgen van de anti-hormoonbehandeling die veel vrouwen krijgen. Ook is er gelegenheid tot uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Veel vrouwen met borstkanker krijgen anti-hormoon behandeling. Deze therapie duurt over het algemeen vijf tot zeven jaar. Veel vrouwen ervaren bijwerkingen bij deze medicijnen, bijwerkingen die hun dagelijks leven beïnvloeden. Alle vrouwen die deze therapie krijgen, eventueel met partner, zijn welkom.

Weten wat de oorzaak is, hoe je ermee kunt omgaan, wat je er zelf aan kunt doen, accepteren of juist niet, het kan helpen. Daarom organiseert IntermeZZo onder leiding van regieverpleegkundigen uit Isala een voorlichtingsmiddag op dinsdagmiddag 11 oktober van 13.30 tot 15.00 uur speciaal over dit thema.

Het doel van de voorlichtingsbijeenkomsten is om informatie te krijgen en beter te begrijpen wat er met je lichaam en geest gebeurt. Ook worden er tips besproken om met bijwerkingen om te gaan of bijwerkingen te verminderen. Deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

Tevens is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en lotgenotencontact. Dat kan in de gezellige huiskamer bij IntermeZZo, ook na de voorlichtingsbijeenkomst.

IntermeZZo is alle werkdagen geopend van 9.00-17.00 uur. Iedereen die zelf of bij een naaste met kanker is geconfronteerdkan binnenlopen.

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst is nodig en kan via (088) 624 6088. Deelname kost 5 euro per persoon/koppel, inclusief een kopje thee of koffie. Parkeren kan gratis voor de deur bij IntermeZZo aan de Dokter Van Thienenweg 1A Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)