SVI helpt Mexicaans voetbalteam met shirts

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Het is een mooi gezicht: 7 Mexicanen in het blauwe shirt van SVI. De voetbalclub uit Zwolle heeft de shirts gedoneerd aan Inter Acapulco, een vriendenteam opgericht door een inwoner van Zwolle.

Via Twitter vernam Marc Veldman, betrokken ouder en clublid, dat een 7 tegen 7-voetbalteam in Acapulco nieuwe shirts nodig had. Voor de jongeren in de Mexicaanse stad aan de kust is het een uitdaging om shirts te kopen en elke week geld in te leggen om te voetballen. Daarom besloot Veldman te helpen. “Voor ons is het een kleine moeite. We hadden nog oude shirts liggen op de club. Daarmee konden we een groep jongens heel blij maken.”

Tussen de Mexicanen bevindt zich één Nederlander die het contact opzette. Jesper Langbroek woont in Zwolle, maar is regelmatig in Mexico en speelt dan mee in de Mexicaanse amateurcompetitie. Hij zag dat de kosten soms een uitdaging waren voor de spelers. “Ze moeten elke week betalen voor de huur van het veld en de scheidsrechter. Sommige jongens konden niet komen vanwege de kosten. Op Twitter boden mensen uit zichzelf aan om te helpen. Zo kwam SVI met het geweldige aanbod van de shirts.”

Langbroek nam de shirts mee naar Mexico en maakte het team blij met een nieuw tenue. “De jongens vinden het geweldig. Ze vinden de shirts erg uniek en ‘Europees’. Dat ze lange mouwen hebben terwijl het in Acapulco elke dag 30 graden is, maakt ze niks uit. Ze zijn blij met alle hulp. Ze kunnen zich niet voorstellen dat een voetbalclub uit Nederland hen aan shirts helpt. Ik moest wel even uitleggen wat voor club SVI is, maar dat weet binnenkort iedereen in Mexico!”

Mensen die ook willen helpen om de Mexicaanse jongeren te laten voetballen, kunnen voor €20 een wedstrijd sponsoren. Neem contact op met Jesper Langbroek via j.langbroek@hotmail.nl of ga naar de volgende pagina: https://www.gofundme.com/manage/mexicaanse-jongeren-helpen-om-te-voetballen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)