Jubileumtoernooi van Zwolle-Zuid Schaakt

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Zwolle-Zuid Schaakt! bestaat 21 jaar. Dit was aanleiding voor de jeugdafdeling om een jubileumtoernooi te organiseren voor de jeugdleden en oud-jeugdleden. Afgelopen zaterdag was het zover.

Normaal schaakt ZZS! in wijkcentrum De Pol, maar buurman AH Zwolle-Zuid was voor deze gelegenheid bereid om zijn mooie kantine beschikbaar te stellen. Zeven leden en drie oud-leden hadden zich aangemeld voor het jubileumtoernooi. De spelers waren aan elkaar gewaagd, het werd een spannende middag onder toeziend oog van de schaaktrainers Ineke, Oscar en Roel.

Er werd gespeeld met de klok. Slechts vijftien minuten bedenktijd per speler maakte het extra spannend. Zo spannend dat er na twee en half uur een extra ronde ingelast moest worden om de prijzen te kunnen verdelen.

In poule A eindigden Thomas, Rhyan, Nedelcho en River op de gedeelde derde plaats. Elin werd tweede. De eerste prijs ging naar oud-jeugdkampioen Armin. In poule B werden Joas en Ethan gedeeld derde en Sophie tweede. Timo ging er met de eerste prijs vandoor. Deelnemers en organisatie vonden het een geslaagd schaaktoernooi, dat voor herhaling vatbaar is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)