Duistere activiteiten in de Nooterhof 

Foto van auteur

Zwolle – Op 29 oktober wordt de Nacht van de Nacht gehouden. In park de Nooterhof zijn er die zaterdagavond uur leuke, leerzame en vooral duistere activiteiten voor jong en oud.

Het park is op 29 oktober minimaal verlicht. Er is een buiten– en binnenprogramma. De avond wordt om 19.00 uur op een bijzondere wijze geopend. Daarna kun je onder andere luisteren naar het natuurverhaal ‘Vreemde Vogel’ over een in de tijd verdwaalde nachtzwaluw, met muziek door het duo Galanthus.

Bomen kunnen muziek maken, zo meldt de Nooterhof. “De interne activiteit van bomen stopt ’s nachts niet maar verschuift. Dat doorgaande leven kan worden geregistreerd met een muziek-apparaatje dat de elektrische signalen van de boom omzet in klanken. In de nabijgelegen binnenruimte hoor je meer over de elektrische achtergronden van de muziek van de planten.”

Thales geeft beeldpresentaties over de sterrenhemel. Bij goed weer kun je sterren kijken.

Wat is er verder te doen? Ontdek nachtvlinders in het park. En maak er een mooie collage over binnen. Je kunt braakballen uitpluizen. Zet je zintuigen op scherp bij enkele spelen met ook een prijsvraag. Doe jij mee met de duistere break-in escape room? Ervaar wat het donker met je zintuigen doet bij een wandeling. Herken dierensporen (glow in the dark).

De toegang is gratis. Het thema is het belang van voldoende duisternis voor mens en natuur.

Adres: Goertjesweg 3, Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)