Stadkamer opent drie nieuwe Informatiepunten Digitale Overheid

Foto: Digitale Overheid

Zwolle – Drie nieuwe Informatiepunten Digitale Overheid komen in vestigingen van Stadkamer. De informatiepunten in Aa-landen, Stadshagen en Zwolle-Zuid bieden steun aan inwoners die moeite hebben met het omgaan met de digitale overheid.

Burgemeester Peter Snijders: “De digitalisering van de dienstverlening van de overheid is voor veel mensen een uitkomst. Mensen zijn blij met de nieuwe mogelijkheden die het geeft. Helaas is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Ook in Zwolle zijn er nog steeds mensen die niet digitaal vaardig zijn. Streven is dat in alle bibliotheken in Nederland Informatiepunten Digitale Overheid komen.”

“De Informatiepunten kunnen helpen, vragen beantwoorden of een goede verwijzing regelen. Bijvoorbeeld bij de aanvraag van een paspoort of rijbewijs, verkeersboetes en zorgondersteuning. Vorig jaar opende het Informatiepunt Digitale Overheid bij Stadskamer Centrum. Met de drie extra informatiepunten hebben alle vestigingen nu een plek waar inwoners terecht kunnen voor dit soort hulp’, aldus burgemeester Snijders.

Inwoners van Zwolle zijn van harte welkom op de opening van informatiepunten op donderdag 27 oktober. Op elke locatie is de wijkwethouder aanwezig. In Zwolle-Zuid is ook de burgemeester aanwezig.

· Opening Zwolle-Zuid: 10.30 – 11.15 uur. Met burgemeester Peter Snijders en wijkwethouder Arjan Spaans

· Opening Stadshagen: 12.00 – 12.45 uur. Met wijkwethouder Michiel van Willigen

· Opening Aa-landen: 13.30 – 14.30 uur. Met wijkwethouder Dorrit de Jong

Spreekuren Informatiepunten Digitale Overheid

De Informatiepunten Digitale Overheid werken met spreekuren. Mensen kunnen vanaf 27 oktober gewoon binnenlopen. De hulp is gratis. De spreekuren zijn op de volgende dagen en tijden:

· Aa-landen (Dobbe 23): woensdag en donderdag van 14.00 – 16.00 uur

· Stadshagen (Werkerlaan 1b): dinsdag van 13.00 – 15.00 uur en donderdag van 10.00 – 12.00 uur

· Zwolle-Zuid (van der Capellenstraat 95): woensdag van 13.00 – 15.00 uur en donderdag van 10.00 – 12.00 uur

· Centrum (Zeven Alleetjes 1a): maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 – 15.00 uur

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)