Aankomst Sinterklaas in Stadshagen

Foto: Arjan Alderliesten

Zwolle – Het mag weer: na een paar keer de intocht te hebben overgeslagen, staat een bezoek aan Stadshagen weer met grote chocoladeletters in de agenda van Sinterklaas geschreven.

De vrijwilligers van Wijkstichting Stadshagen Totaal hebben alles op alles gezet om de ontvangst van de goedheiligman in goede banen te leiden. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen in Stadshagen. Kinderen tot en met de basisschoolleeftijd kunnen van 2 t/m 16 november ook meedoen aan de sinterklaaspuzzeltocht.

Vijftig letters zijn verstopt in etalages van winkels in winkelcentrum Stadshagen. Ook is een aantal letters verstopt bij Park de Stadshoeve. Zoek de letters en vul de oplossing in. Een formulier is verkrijgbaar bij de kassa van een van de supermarkten of bij de Stadshoeve. Lever jouw formulier uiterlijk op 16 november voor 17.00 uur in bij de Stadshoeve en wie weet ontmoet jij op 19 november de Sint.

Sinterklaas neemt dit jaar de trein. Wil je de Sint en zijn Pieten verwelkomen, kom dan op zaterdag 19 november om 11.45 uur naar Station Stadshagen. Daarna gaat de optocht door de wijk. Onderweg brengt Sinterklaas een bezoekje aan de Stadshoeve.

De optocht wordt begeleid door de pietenband Van Limburg Stirum Korpsen. Rond 13.30 uur komt de sinterklaasstoet aan in het winkelcentrum van Stadshagen, waar de Sint feestelijk wordt onthaald met liedjes.

De intocht op 19 november in Stadshagen is via social media te volgen: @sinterklaasintochtstadshagen

Een week later is het weer feest. Op zaterdag 26 november zijn alle kinderen welkom tijdens de pietenparty in het winkelcentrum van Stadshagen. Dit jaar zijn er geen bloktijden en hoef je niet te reserveren. Je kunt gewoon de disco-tent binnenlopen tussen 11.00 en 14.00 uur. Ook staat er op dat tijdstip een tweede tent klaar waar je kunt knutselen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)