Berkum ontvangt ‘reuzendoder’ HZVV

Foto van auteur

Foto: Henry Dijkman

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen HZVV, dat vorige week voor sensatie zorgde: als laatste van de ranglijst in de 4e Divisie B wisten ze koploper Swift onderuit te halen. Berkum zal de mouwen dus flink op moeten stropen tegen een ploeg die er weer alle vertrouwen in heeft.

“HZVV heeft een jonge ploeg, maar ook met een paar ervaren krachten. Ze staan nu nog te laag maar met hun kwaliteiten gaan ze nog wel klimmen,” verwacht Berkum-verdediger Robert Talens. “Wij hadden vorige week meer verdiend, maar we laten zien dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. We krijgen dus nu ook absoluut weer kansen, we moeten zo snel mogelijk weg van de plaats waar we nu staan.”

HZVV ging in oktober in eigen huis pijnlijk met 1-5 onderuit tegen DETO en verloor daarna met 2-0 bij CSV Apeldoorn. Vorige week zorgde de ploeg van trainer Rick Mulder echter voor een daverende verrassing door lijstaanvoerder Swift met 3-2 te vloeren. In die wedstrijd werd Swift in de eerste twintig minuten totaal overrompeld. Noah ten Brinke zette HZVV al na twee minuten op voorsprong en Sander Dzemidzic verdubbelde, vrij voor de Swift-doelman, de marge binnen het kwartier. Nog weer enkele minuten later vloog Kelly Joao de diepte in en zorgde hij voor de 3-0.

Daarna herstelde Swift zich en kregen de Amsterdammers kansen. Pas een kwartier voor het slot kwam Swift op 3-1, maar toen het vier minuten later 3-2 werd roken de bezoekers bloed. In het restant van het duel, inclusief elf (!) minuten blessuretijd, viel Swift onstuimig aan maar het met man en macht verdedigende HZVV hield stand en onttroonde daarmee Swift, althans voorlopig, als koploper.

Berkum leek afgelopen maand, na een teleurstellende start, op de weg terug door winst tegen Olde Veste (1-2) en Flevo Boys (1-0). Vorige week kwam er echter een vervelende kink in de Zwolse kabel toen de equipe van trainer Arno Hoekstra met 1-0 verloor bij DHSC, een van de topploegen van dit seizoen in de 4e Divisie B. Berkum had het aanvankelijk moeilijk met de zeer aanvallend ingestelde thuisploeg, maar kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. In de tweede helft profiteerde DHSC echter van een slordigheid in de Berkum-defensie en dat bleek genoeg voor de drie punten. De Zwollenaren hadden opnieuw te veel moeite met scoren, al vonden ze dat Berkum zeker één penalty was onthouden.

Berkum en HZVV houden elkaar dit seizoen nu toe redelijk bij. Na de winst van vorige week verliet HZVV de laatste plaats en de Drenten staan nu op de dertiende plek, op de voet gevolgd door Berkum, dat één punt minder heeft. Het is er beide ploegen natuurlijk veel aan gelegen de aansluiting met de middenmoot te pakken, waarbij Berkum gewaarschuwd is dat HZVV vorige week heel wat motivatie heeft getankt door het laten struikelen van de koploper.

De wedstrijd Berkum-HZVV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Eric van der Vaart, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)