Nog veel onduidelijk na grote vechtpartij bij provinciehuis

Foto: Ruben Meinten

Zwolle – Er zijn nog veel vraagtekens rondom de grote vechtpartij bij het provinciehuis. De politie rukte vrijdagavond groots uit naar het provinciehuis. Er bleek te zijn gevochten door meerdere personen. Agenten hielden twee verdachten aan. Ook raakte iemand gewond tijdens de knokpartij.

Vandaag worden de twee verdachten verhoord volgens Ruud Visser, woordvoerder van de politie. Uit onderzoek en de verhoren moet gaan blijken wat precies de rol is geweest van beide verdachten. In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat het slachtoffer ernstig gewond was geraakt. Op de tegels voor en onder het provinciehuis lag ook veel bloed. “Het letsel van het slachtoffer lijkt nu mee te vallen,” aldus Visser. De politie wil ook helder krijgen welk aandeel het slachtoffer zelf heeft gehad bij het conflict. “Tot we scherp hebben wat er precies is gebeurd zijn we terughoudend met verdere mededelingen,” zegt Visser.

De vechtpartij brak rond half acht ’s avonds uit. De politie is op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben wat met de vechtpartij te maken kan hebben. Ook mensen die videobeelden hebben van het incident worden verzocht deze te delen met de politie.

Foto's 2
Nog veel onduidelijk na grote vechtpartij bij provinciehuis - Foto: Ruben Meinten
Foto: Ruben Meinten
Nog veel onduidelijk na grote vechtpartij bij provinciehuis - Foto: Ruben Meinten
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)