Nieuw seizoen Hedon Academy voor studenten en muziekprofessionals

Foto van auteur

Zwolle – Hedon Talent Support staat aan de vooravond van een nieuw seizoen Hedon Academy. De eerst editie van het nieuwe seizoen Hedon Academy is op maandag 28 november. Deze avond is gericht op kennismaking met de Zwolse podia en hun talent-ontwikkelingsmogelijkheden.

Hedon Academy is in de Kleine Zaal van Hedon en gratis toegankelijk. Dit seizoen wordt extra aandacht gegeven aan het thema duurzaamheid. Na de grote impact die corona heeft gehad in het werkveld zijn er veel vragen ontstaan rondom de duurzaamheid van de carrière van de artiest. Elke Hedon Academy heeft een eigen thema. Een belangrijke vraag die boven dit seizoen hangt is “Hoe maak ik mijn carrière toekomstbestendig?’

Hedon Academy: “We gaan gedurende het seizoen met de deelnemers kijken naar het vormen van een goede basis voor de beroepspraktijk. Denk bijvoorbeeld aan het op orde krijgen van de zakelijke kant en snappen hoe je omgaat met naburige rechten. Of over jouw ‘waarom’, je doelstellingen en je ‘Brand’. Ook kijken we ook naar ontwikkelingen in de markt: je social media uitingen en waar nieuwe kansen liggen. Denk hierbij aan nieuwe verdienmodellen/trends en technologische ontwikkelingen. Tot slot gaan we in op je belastbaarheid en interactie met anderen: hoe zorg je voor focus zodat je jezelf niet voorbij loopt en hoe werk je goed samen met anderen.”

De Hedon Academy biedt een educatief programma waar met inspirerende professionals van Nationaal en Internationaal niveau aandacht wordt geschonken aan professionalisering van talentvolle artiesten. Verschillende aspecten van de beroepspraktijk worden belicht. Deze zijn voornamelijk gericht op het ontwikkelen van inzicht en zelfredzaamheid als artiest-ondernemer in de muziekindustrie. Het in contact brengen van de artiest met interessante spelers in het werkveld is hier een groot onderdeel van. Deltion Artiest en ArtEZ jazz/pop leerlingen, en talenten uit het netwerk van Hedon Talent Support zijn bij de avonden aanwezig.

Hedon Academy seizoen 2022/2023

  • 28-11 Kennismaking met de Zwolse Podia en hun talentontwikkelingsprogramma
  • 19-12 Social Media – social media invloed en awareness
  • 23-01 Davy de Wit – ‘minder druk’ , focus en balans krijgen in je carrière.
  • 13-02 Naburig recht – Zo krijg je waar je recht op hebt.
  • 27-03 Trends en innovatie – Blijf jij op de hoogte van ontwikkelingen? NFT’s en wat je verder niet mag ontgaan.
  • 17-04 Samenwerkingen – Casus: Hoe werkt een producer goed samen met een muzikant?
  • 22-05 Marketing in Muziek – Zo bereik je je doelgroep en genereer je hieruit inkomsten.
  • 19-06 DIY versus Major Labels/Publishers – De relevantie van grote labels en publishers.