Expositie Kunstvlagen in Zuiderkerkstraat

Foto van auteur

Detail schilderij Speechless van Marit Otto
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De expositie Kunstvlagen vindt op zaterdag 19 en zondag 20 november plaats aan de Zuiderkerkstraat 2, een markante leegstaande voormalige dokterswoning.

Aan deze happening doen acht Zwolse kunstenaars en vormgevers mee. De officiële opening van de expositie wordt gedaan door wethouder van cultuur Monique Schuttenbeld. Het idee van de expositie op een niet specifiek daarvoor bestemde locatie, is spontaan ontstaan. Verschillende aspecten komen samen: aandacht voor het werk en de makers, aandacht voor het pand, en aandacht voor het tekort aan expositieruimte.

Het is een eenmalige gebeurtenis. “Maar indien het succesvol blijkt te zijn, zou het zomaar herhaald kunnen worden op andere leegstaande locaties met weer andere deelnemers,” aldus initiatiefneemster Adrie Jongsma.

Deelnemende kunstenaars zijn behalve Adrie Jongsma (textiel): Marit Otto (multi-disciplinair), Yvon van Esch (mixed media), Sijtze Malda (aquarel), Marjo Looien (textiel), Maarten Jan Rieder (fotografie), Lenneke Saraber (grafiek) en Frans van de Vrande (schilderen en tekenen). Afwisseling is gegarandeerd op deze expositie.

Expositie Kunstvlagen – Zuiderkerkstraat 2, Zwolle op 19 en 20 november van 11.00 tot 17.00 uur.