Zwolle zoekt nieuwe stadsdichter

Foto van auteur

Zwolle – De termijn van de huidige stadsdichter Sarah Lucassen loopt af op donderdag 26 januari 2023, Nationale Gedichtendag.

De Commissie Stadsdichter Zwolle zoekt daarom een nieuwe stadsdichter die de komende twee jaar via poëzie – eventueel begeleid met muziek – kleur geeft aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in Zwolle. De commissie zoekt iemand die “alle gevoelens van de stad kan vertolken, van blijdschap tot verdriet, van bezinning tot verbazing, van boosheid tot dankbaarheid en die kritiek levert waar dat nodig is.”

Bij de selectie wordt op vier zaken gelet:

  • de kwaliteit, gelaagdheid en toegankelijkheid van de poëzie
  • de betrokkenheid bij de stad Zwolle en actuele Zwolse ontwikkelingen
  • de visie van de kandidaat op de invulling van het stadsdichterschap
  • de voordrachtkunst van de dichter of dichter-zanger

De Commissie Stadsdichter Zwolle voert op donderdag 5 januari 2023 gesprekken. Dit gebeurt na een voorselectie met de overgebleven kandidaten. Mogelijk volgt nog een tweede gespreksronde.
De nieuwe stadsdichter wordt op 26 januari aan de stad gepresenteerd. Bij die gelegenheid wordt afscheid genomen van Sarah Lucassen als stadsdichter.

Dichters en dichter-zangers kunnen tot en met woensdag 30 november hun schriftelijke motivatie, inclusief drie gedichten over Zwolle, insturen aan Thijs Verster, e-mail: thijsinchina@hotmail.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)