Berkum naar ‘harde noot’ Huizen

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Huizen, dat dit seizoen op eigen terrein een uiterst harde noot om te kraken blijkt. De ploeg uit Het Gooi, vorig seizoen gepromoveerd, doet het op vreemde bodem nog niet goed maar is thuis tot nu toe ongeslagen.

“Het is opvallend hoe sterk Huizen daar is, het is dus aan ons om ze als eerste een thuisnederlaag toe te brengen,” kondigt Berkum-middenvelder Bas van Wijnen aan. ”We spelen de laatste weken goed en we hebben bij Huizen in de voorbereiding op dit seizoen al met 2-3 gewonnen, dus we hebben daar zeker kans op drie punten.”

Huizen werd vorig seizoen met een comfortabele voorsprong kampioen in de 1e Klasse C. In de 4e Divisie B staat de equipe van trainer Arnold Klein nu op de 10e plaats, met 12 punten uit 10 duels. Opvallend is dat niemand er nog in slaagde in en bij Huizen te winnen, maar dat alle vijf uitwedstrijden op verlies uitdraaiden. Bij de thuiszeges zaten forse uitslagen, zoals een 5-0 veegpartij tegen Flevo Boys en een ruime 4-1 winst tegen CSV Apeldoorn.

Vorige week verloor Huizen met 3-1 bij ‘topper’ Swift. Het leek er daar lang op dat Huizen zonder schade de rust zou halen, maar in de 44e minuut ruimde de defensie onvoldoende op en werd het 1-0. Na rust waren de bezoekers dichtbij de gelijkmaker maar een Swift-verdediger haalde de bal van de doellijn en enkele minuten later gaf Huizen het heft uit handen. Er werd zwak teruggespeeld op keeper Jaime Hensen, die de bal daarna in eigen doel werkte: 2-0.

Huizen kwam nog wel terug tot 2-1 via een penalty van aanvoerder Theo Visser, maar kreeg daarna ook een strafschop tegen: 3-1. Huizen-trainer Klein was knap chagrijnig over de volgens hem kinderlijke en domme fouten van zijn ploeg. “We lieten ons te makkelijk naar de slachtbank leiden, zonder dat je naar die slachtbank gestuurd bent,” mopperde hij na afloop.

Berkum richtte zich de laatste weken wat op, na een wel érg bleke start van het seizoen. De ploeg van trainer Arno Hoekstra won bij Olde Veste (1-2) en thuis van Flevo Boys (1-0), maar verloor daarna met de nodige pech met 1-0 bij titelkandidaat DHSC. Vorige week zetten de Zwollenaren het herstel echter door met een 2-0 zege tegen HZVV, maar gemakkelijk ging dat zeker niet. Het werd al snel 1-0 via Bas van Wijnen, waarna Berkum wel het betere spel had maar verzuimde verder uit te lopen.

Na rust was het een ander verhaal: HZVV was dominant en het offensief van de Drenten groeide gaandeweg tot stormkracht aan. Berkum leek te bezwijken maar bleef op de been en sloeg kort voor het slot toe, toen een knappe uitval van Boaz Rahajaan en Chris van der Meulen door de laatste koelbloedig werd afgerond: 2-0.

Berkum steeg daarmee op de ranglijst van de 4e Divisie B één plek naar de 13e plaats, met slechts twee punten minder dan nummer 10 Huizen. Met een nieuwe zege stomen de Zwollenaren zaterdag dus verder richting de veilige middenmoot, maar dat zal bij het taaie Huizen zeker geen eenvoudige klus zijn.

De wedstrijd Huizen-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Frank Tol, die op Sportpark De Wolfskamer aan de IJsselmeerstraat 2 in Huizen om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)