WijZ Verwondert Concert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – In Academiehuis Grote Kerk vindt zondag 20 november het WijZ Verwondert Concert plaats. De toegang is gratis.

Mannenkoor Mankracht en het Vrouwen Overdag Koor Zwolle Zuid (VOKZZ), twee enthousiaste koren van WijZ, brengen samen met het Zwols saxofoonorkest For Saxes Only een gevarieerd programma. Het bestaat uit afzonderlijk en gezamenlijk uitgevoerde nummers, onder bezielende leiding van de professionele dirigenten Gert Oosterwijk en Hetty Bolt. Er wordt geput uit een repertoire van lichte en modern-klassieke werken tot hedendaagse muziek en pop-classics.

Voor wie overweegt om zelf in een koor te zingen of om een instrument te gaan spelen, is dit concert een geschikt moment om eens nader kennis te maken. Mannenkoor Mankracht is een enthousiast mannenkoor dat een repertoire zingt van klassieke tot hedendaagse muziek. Mannen uit Zwolle of daarbuiten die kunnen of willen zingen zijn welkom bij Mankracht. Dirigent is Gert Oosterwijk en de pianobegeleiding verzorgt Jan Sierink.

Het Vrouwen Overdag Koor Zwolle Zuid is een gezellig vrouwenkoor voor 55-plussers. Onder leiding van dirigent Hetty Bolt zingt het koor een heel divers repertoire, dat bestaat uit pop-classics en licht klassieke muziek. Het koor zingt meerstemmig in het Nederlands, Engels en Duits.

Meezingen, kennismaken met de koren of meer informatie? Kijk op www.wijz.nu.