The Dublin House uit Zwolle gekozen tot Best New Café

Foto van auteur

Foto: Ming Chao

Zwolle – In Theater Amsterdam zijn maandag de  Entree Awards uitgereikt, een jaarlijkse prijzenshow voor de horeca. Café The Dublin House uit Zwolle won in de categorie Best New Café.

De jury was bijzonder onder de indruk van dit café. De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform Entree. Een vakjury van ruim twintig personen bezocht afgelopen maanden meer dan vijftig genomineerde horecabedrijven. Daarvan wonnen maandag tijdens een avondvullende show in Theater Amsterdam elf bedrijven een Entree Award.

Eén daarvan was Café The Dublin House uit Zwolle, in de categorie Best New Café. Bij de uitreiking zei de jury: “Zet een dynamische, ervaren horecaman en een extraverte designer bij elkaar in een vergane Ierse pub, en je krijgt Dublin House. Een café met internationale allure en honderd procent uitgedacht, maar zó gezellig. De jury werd weggeblazen op een dinsdagavond: het was stampvol. Credits voor eigenaar Jan Briek! Zó moet een café aanvoelen!”

The Dublin House is sinds vorig jaar te vinden aan het Bethlehemkerkplein. De kroeg is gevestigd in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens zat. Eigenaar Jan Briek noemt zijn nieuwe kroeg “een pub met de uitstraling van een Iers landhuis”. Briek: “We hebben alles opgesplitst in vier ruimtes, in een extreem warme setting. Chic maar laagdrempelig en gezellig.”