Dana Linssen bij Fraterhuis Academie over toekomst van film

Foto van auteur

Foto: Joop van Putten

Zwolle – Fraterhuis Academie gaat zaterdag 10 december over de toekomst van film. Dana Linssen neemt de toehoorder enthousiast mee op een uitdagende tijdreis naar de filmwereld van de toekomst.

Linssen is filmcriticus, filosoof, schrijver, wandelaar én tijdreiziger. Al vijfentwintig jaar is ze vaste medewerker cultuur van NRC Handelsblad. Ook was ze van 1998 tot 2019 hoofdredacteur van de Filmkrant. Sinds 2019 maakt ze deel uit van de selectiecommissie van talentontwikkelprogramma Berlinale Talents van het filmfestival van Berlijn. Dana Linssen is docent aan ArtEZ en geeft les aan de richting Audiovisuele Media van de HKU.

Ze is regelmatig te horen als filmexpert in radioprogramma’s en te gast als inleider bij filmvertoningen. Tevens is ze initiatiefnemer van het Slow Criticism Project, een serie events, interventies en publicaties als tegenwicht tegen de ‘commodificatie’ van de filmjournalistiek. Wat ‘commodificatie’ betekent zal ze tijdens de lezing in Fraterhuis graag uitleggen.

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro. De reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)