Het weer: Grijs en regenachtig dooiweer

Minervalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend is het nat en winderig in Zwolle. De vorst van de afgelopen dagen wordt verdreven door een warmtefront. Het brengt behalve warmere lucht ook bewolking, regen en motregen naar Zwolle. Tot in de middag is het grijs en regenachtig.

De temperatuur zit de hele dag in de lift. Het natuurijs is ‘s morgens aan het smelten bij een temperatuur van ongeveer +5 graden, maandagavond is +8 graden het maximum. De wind is matig, kracht 3 à 4, uit het zuidwesten, zodat het voor het gevoel helemaal niet zo zacht aanvoelt buiten. Vriesweer is voorlopig echter verleden tijd. Lagedrukgebieden met regenzones en zachte lucht zijn vanaf de oceaan onderweg naar Zwolle. De volgende arriveert dinsdagochtend boven onze omgeving.

Maandagavond stopt het met regenen en de bewolking wordt iets dunner. In de nacht naar dinsdag blijft de temperatuur rond 8 graden hangen. De wind waait nog matig uit het zuidwesten tot zuiden. Dinsdagochtend begint het te regenen, flinke kans dat het uit dikke bewolking zelfs stevig gaat plenzen. De temperatuur is ongeveer 9 graden.

Woensdag laat de zon zich vermoedelijk weer zien. Zwolle heeft een redelijke kans om het overdag droog te houden, maar dit zeggen we met een slag om de arm.

Donderdag en vrijdag gaat de temperatuur verder omhoog. Een temperatuur overdag van 10 graden zit er wel in. Maar dit zachte weer gaat gepaard met bewolking en regen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)