Zwolse kinderen kunnen meedoen aan Fietshelden Campagne

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Fietsburgemeester van Zwolle Marijn de Vries daagt basisschoolkinderen uit om ideeën te verzinnen die fietsen voor kinderen leuker, makkelijker of veiliger maken.

De Fietshelden Campagne wil kinderen laten nadenken over de fiets als vervoermiddel, ze aansporen om vaker de fiets te gebruiken en ze oplossingen laten zoeken voor problemen die kinderen ervaren met fietsen. De campagne heeft als doel meer kinderen op een veilige en zelfstandige manier te laten fietsen. Kinderen in de bovenbouw van de basisschool kunnen meedoen aan de campagne en een idee insturen. Je wordt Fietsheld door een idee te verzinnen hoe jij denkt dat we fietsen veiliger, leuker of makkelijker kunnen maken in de gemeente Zwolle.

Van alle inzendingen worden er dertig geselecteerd door een speciale vakjury. Deze kinderen gaan tijdens een ‘designathon’ onder begeleiding van experts bezig met het uitwerken van hun idee tot een levensecht prototype. Daarnaast worden ze lid van de Fietsheldenraad Zwolle, die het gemeentebestuur gevraagd (en ongevraagd) gaat adviseren over hoe fietsen in onze stad veiliger en leuker kan. De winnaar van de ‘designathon’ gaat naar huis met een supercoole fiets.

De Fietshelden Campagne is een initiatief van fietsburgemeester Marijn de Vries in samenwerking met de Gemeente Zwolle. Marijn de Vries: “Het is geweldig dat we in Zwolle met deze campagne kinderen mee kunnen laten denken over verbeteringen en stimulering van het fietsgebruik. De unieke kijk van kinderen krijgt hiermee een stem.”
 
Wethouder mobiliteit Gerdien Rots, van de Gemeente Zwolle kijkt uit naar de campagne:
“Ik vind het een hele leuke en nuttige campagne. Zwolle is al een echte fietsstad voor jong en oud maar het kan nog stukken beter. Ik ben heel benieuwd met welke ideeën en oplossingen de Fietshelden gaan komen en kijk ernaar uit om volgend jaar met de Fietsheldenraad te gaan werken.”

De fietsburgemeester en haar team gaan de komende periode speciale Fietshelden workshops organiseren in Zwolle voor scholen die verkeersveiligheid, gezondheid en beweging op de agenda willen zetten. Tijdens deze workshop ontwikkelen kinderen ideeën hoe zij fietsen leuker en veiliger kunnen maken. Scholen en andere instanties kunnen zich gratis opgeven door een mail te sturen naar fietsheldenzwolle@gmail.com.

Op donderdag 5 januari vinden de eerste workshops plaats om 14.00 en 15.00 uur bij de Stadkamer in het centrum (Zeven Alleetjes 1a). Aanmelden kan via de website van de Stadkamer.

Kinderen uit groep 5 of hoger in de gemeente Zwolle kunnen meedoen aan de Fietshelden Campagne door een idee in te sturen waarmee zij fietsen op hun school willen leuker en veiliger maken. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 maart 2023 via www.fietshelden.org/zwolle.

Foto's 3
Zwolse kinderen kunnen meedoen aan Fietshelden Campagne - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zwolse kinderen kunnen meedoen aan Fietshelden Campagne - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Zwolse kinderen kunnen meedoen aan Fietshelden Campagne - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)