Meer dan 4000 dier- en plantensoorten tellen in Zwolle

Huismus
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op allerlei plekken in het land zijn afgelopen jaren 1000-soortendagen georganiseerd. Het is dan de bedoeling samen minimaal duizend soorten dieren, planten en schimmels binnen een vooraf bepaald gebied te tellen.

In 2023 organiseren de Zwolse afdelingen van KNNV en IVN samen met De Nooterhof iets unieks: zij willen binnen de gemeente Zwolle meer dan vierduizend soorten tellen. Iedereen kan meedoen. Als zo veel mogelijk natuurliefhebbers alle waargenomen soorten melden, moet dat een goed beeld opleveren van de natuur in de gemeente Zwolle en dus van de Zwolse biodiversiteit, aldus de KNNV afdeling Zwolle.

KNNV Zwolle: “Bijzondere en zeldzame soorten worden over het algemeen eerder gemeld dan de ‘gewone soorten’. Vooral met die laatste groep is volgens ons winst te behalen. Organisatorisch is het klaren van deze klus niet moeilijk. De website waarneming.nl helpt daarbij. De gemelde soorten komen automatisch terecht in de gemeenschappelijke tellijsten.”

Meedoen kan via het mailadres soortenjaar@gmail.com. Maak daarna een account aan op waarneming.nl en meld daar je waargenomen soorten.

Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van KNNV of IVN. Daarnaast kun je deelnemen aan een uitdaging: voorspel uiterlijk 1 april 2023 het aantal soorten dat er geteld gaan worden in Zwolle. Onder de goede voorspellers wordt een mooi natuurboek verloot.

Foto's 6
Huismus - Foto: Ingezonden foto
Huismus
Foto: Ingezonden foto
Oranjetip - Foto: Ingezonden foto
Oranjetip
Foto: Ingezonden foto
Merel - Foto: Ingezonden foto
Merel
Foto: Ingezonden foto
Witte klaver - Foto: Ingezonden foto
Witte klaver
Foto: Ingezonden foto
Aardster - Foto: Ingezonden foto
Aardster
Foto: Ingezonden foto
Pad - Foto: Ingezonden foto
Pad
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)