Speeltuinvereniging Assendorp heeft nieuw bestuur met sociale ambities

Nieuw bestuur met v.l.n.r. Sander van Dijk, Marc Haverkort, Mark Oldengarm, Eline Westervaarder
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Speeltuinvereniging Assendorp heeft haar deuren gesloten voor het winterseizoen. Met de jaarlijkse wintersluiting breekt er een nieuw tijdperk aan voor de vereniging.

In november vorig jaar is de meerderheid van het bestuur en een aantal vaste vrijwilligers gestopt. Nieuwe bestuursleden uit de wijk nemen het stokje over. “We hebben grote sociale ambities met Speeltuinvereniging Assendorp en zullen ons daar de komende tijd op richten. Wat we belangrijk vinden is de verbindende en maatschappelijke functie die de speeltuin en het bijbehorende gebouw in de wijk hadden, in glorie te herstellen,” aldus nieuw bestuurslid Eline Westervaarder.

Westervaarder grijpt samen met buurtbewoners en de nieuwe bestuursleden Mark Oldengarm en Sander van Dijk de winterperiode aan om orde op zaken te stellen. Oud-bestuurslid Marc Haverkort blijft als penningmeester actief bij de vereniging.

Secretaris Sander van Dijk: “We zijn dankbaar voor alle inspanningen die het oude bestuur en vaste vrijwilligers hebben geleverd. Zij hebben voor veel (speel)plezier gezorgd. Ook hebben we gezien dat zij veel werkzaamheden zoals groenonderhoud en toezicht houden zelf hebben opgepakt. Als nieuw bestuur staan wij nu voor de uitdaging om nieuwe vrijwilligers te enthousiasmeren voor dit soort taken. Wij pakken dit op naast onze betaalde banen dus wij zullen afhankelijker zijn van andere leden om mee te helpen de vereniging verder te laten bloeien.”

Het bestuur gaat aan de slag met veiligheid en onderhoud van de speeltoestellen. Ook moeten er verenigingsaangelegenheden zoals administratie, statuten en verhuur geactualiseerd worden en toekomstbestendig gemaakt. Vervolgens wil de Speeltuinvereniging nieuwe vrijwilligers aantrekken.

Eline Westervaarder: “Iedereen die een handje mee wil helpen, is zeer welkom! Buurtbewoners en leden kunnen vanaf nu ook verwachten dat we zichtbaarder zijn en actiever mensen inschakelen. Zo kunnen we samen in de wijk werken aan onderlinge verbondenheid door middel van de speeltuin, een geweldige stip aan de horizon!”

Speeltuinvereniging Assendorp opent het speelseizoen op zaterdag 1 april. Wie mee wil helpen in de speeltuin kan gaan naar www.speeltuinassendorp.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)