Het weer: Kans op buien

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is er kans op buien in Zwolle, gedurende de ochtend al. In de loop van de middag en in de avond is er opnieuw verhoogde kans op. ‘s Morgens hebben we dikke bewolking, ’s middags vallen er gaten in voor een beetje zon.

De temperatuur aan het begin van de dag is circa 5 graden, in de middag is 8 graden ongeveer het maximum. Er staat wat wind, eerst uit het zuiden tot zuidwesten, in de middag ruimend naar het westen en iets toenemend, kracht 3. In de nacht naar dinsdag is onder een wisselende bewolking nog steeds een buitje mogelijk. Ook deze week komt een rij oceaanstoringen onze kant op. Wisselvallig weer is het resultaat met temperaturen die bovengemiddeld zijn voor de tijd van het jaar.

Volgende week daalt het kwik vermoedelijk naar een normaal niveau van ongeveer 6 graden overdag, met kans op lichte vorst in de nachten. Maar zover is het nog niet.

Dinsdag is het een groot deel van de dag droog. De zon laat zich zien, wel steeds meer gehinderd door dikker wordende bewolking. Het wachten is op een actief frontensysteem, dat aan het eind van de middag boven Zwolle wordt verwacht met wind en regen. Deel 2 van dit frontensysteem passeert in de nacht naar woensdag. Ook dan regen en wind.

Woensdag knapt het weer op. Mogelijk wordt het een vrijwel droge dag met zonneschijn. Een middagtemperatuur rond 8 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)