Berkum wint met 7-1 van WHC

Foto van auteur

Foto: Henry Dijkman

Zwolle – Berkum heeft zaterdagmiddag in een leuke en sportieve oefenwedstijd, na een ruststand van 3-0, verdiend doch enigszins geflatteerd, met 7-1 van 1e klasser WHC uit Wezep gewonnen. Daar zag het in het begin niet naar uit.

In de zesde minuut stopte keeper Jasper de Visser een penalty ingeschoten door Saron Gouriye van WHC fraai. Berkum werd sterker en dat resulteerde in de vijftiende minuut in een aanval op rechts waarbij Frank van den Burg met een afgemeten voorzet spits Twan Knul in staat stelde met een kopbal 1- 0 te maken. In de 38e minuut scoorde Mark van der Meulen met een fraai afstandsschot en vlak voor rust liet Finn van Kommer na een mooie aanval de 3-0 aantekenen.

Na de rust werd er aan beide zijden veelvuldig gewisseld, waarna in de 58e minuut een verdedigingsfout van Berkum door WHC-spits Stef van Oene resoluut werd afgestraft: 3-1.

Daarna ging het snel en scoorde Berkum aan de lopende band met fraaie goals van Ivar Nijboer (66e minuut) 4-1, 74e minuut 5-1 door Marijn Brakke na een voorzet van Twan Knul, vervolgens maakte Mark van der Meulen er in de 83e minuut met een fraai lobje 6-1 van en het slotakkoord kwam op naam van Ivan Nijboer die in de 86e minuut scoorde en daarmee de eindstand op 7-1 bepalend. Voor beide partijen direct na de korte winterstop een nuttige en leerzame middag.

Aanstaande dinsdag speelt Berkum om 20.00 uur thuis een oefenwedstrijd tegen 3e divisionist Staphorst.

Verslag: Peter Lips

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)