ZAC dames 2 vestigt nieuw 3-punterrecord

Foto van auteur

Sandra van Beesten, liggend, tweede van links

Zwolle – Middenmoter Landstede basketbal ZAC VSE 2 kreeg afgelopen vrijdag titelkandidaat Basketiers op bezoek.

De wedstrijd verliep ondanks het kracht- en lengteverschil boven verwachting goed voor de vrouwen van ZAC, al bleef de thuisploeg na een goed begin steeds tegen een kleine achterstand aankijken. Het was een basketbalwedstrijd zonder speciale verwachtingen, maar er gebeurde wel iets bijzonders: een waar driepunterfestijn, dat het publiek op de banken kreeg. En nog bijzonderder was dat op een na alle driepunters door één speelster gemaakt werden: Sandra van Beesten.

Na het derde kwart stonden er reeds vijf driepunters op haar naam. Met een achterstand van veertien punten bij het begin van het vierde kwart was de opdracht duidelijk, nog vijf! Zo ver mocht het uiteindelijk niet komen. Hoewel Van Beesten nog drie raakte van achter de driepuntslijn, wisten de dames de wedstrijd niet te winnen.

Toch was het een memorabel nieuw club-record. Met acht driepunters in één wedstrijd gaat Sandra van Beesten de boeken in. Wie dit gaat verslaan? Ter vergelijking: bij de professionals staat het clubrecord bij Donar Groningen sinds jaar en dag op negen treffers in één wedstrijd, slechts eentje meer!

Gevraagd om een reactie op deze bijzondere prestatie antwoordde Sandra van Beesten nuchter: “Ja, ging wel lekker. ’t Is niet alleen mijn verdienste natuurlijk, zonder de screens van bijvoorbeeld de centers of zonder fijne passes van de forwards, is er voor mij weinig te schieten.”

Verslag: Marianne van der Sluis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)