Stadsarcheoloog Michael Klomp vertelt over beerkelder Koningsplein

Foto van auteur

Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle – Stadsarcheoloog Michael Klomp neemt je op vrijdag 20 januari mee in de resultaten van recent archeologisch onderzoek aan het Koningsplein in Zwolle.

In de reeks ‘Verhalen over Zwolle’ vertelt Klomp over een klein archeologisch onderzoek dat in december 2021 heeft plaatsgevonden aan het Koningsplein. Hierbij is een beerkelder aangetroffen met daarop meerdere stortkokers. Deze beerkelder kan op basis van de ligging en het nog aanwezige vondstmateriaal in verband worden gebracht met het proveniershuis, dat onderdeel was van het Heilige Geestgasthuis aan de Diezerstraat. Dit gasthuis gaat al terug tot het begin van de veertiende eeuw.

Michael Klomp bekijkt dit Heilige Geestgasthuis opnieuw, waarvan verrassend gezien meer bewaard is gebleven dan op het eerste gezicht lijkt. Naast verborgen bouwelementen is ook de inhoud van een beerkelder die al in 1968 was leeggehaald nog bewaard gebleven. Reden voor nieuw onderzoek, waarvan Michael Klomp nu de eerste resultaten presenteert.

Er is muziek, die wordt verzorgd door studenten Jana Vroonland en Igor Herstel van de Jazz & Pop opleiding van het ArtEZ conservatorium. Hun muziek wordt gekenmerkt door invloeden uit onder meer jazz, pop en soul.

Datum: vrijdag 20 januari, aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie: Van der Velde in de Broeren, achter de Broeren 1-3

De organisatie van de avond is in handen van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. De avond wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar communicatie@vanderveldeindebroeren.nl met vermelding van ‘Verhalen over Zwolle’, datum en aantal personen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)