Tentoonstelling ‘Weggecijferd, Teruggevochten’ te zien in Zwolle

Foto: Bert Teunissen

Zwolle – Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders worden geportretteerd die getroffen zijn in het toeslagenschandaal.

Op zaterdag 21 januari wordt de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend op het Rodetorenplein. De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Zwolle gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal. De portretten zijn gemaakt door fotograaf Bert Teunissen.

Eduard van Scheltinga, afdelingsvoorzitter SP: “Ook in Zwolle zijn er slachtoffers van het toeslagenschandaal. Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het systeem zien waar zij slachtoffer van zijn geworden. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.”

De tentoonstelling wordt geopend op 21 januari om 11.00 uur zal tot 2 februari in Zwolle te zien zijn op het Rodetorenplein. Bij de opening van de tentoonstelling zal de Zwolse SP-fractievoorzitter Brammert Geerling spreken over waarom deze tentoonstelling belangrijk is voor de stad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)