Zwollenaar Keije Solen wint NK Cyclocross voor junioren

Foto van auteur

Keije Solen
Foto: CSE Zwolle

Zwolle – Keije Solen (16) uit Zwolle volgt de wieleropleiding van het CSE. Keije zit in het vijfde jaar van de havo op het CSE (Centre for Sports & Education) in Zwolle. Hij doet gespreid examen, zodat hij het fietsen goed kan combineren met het sporten.

Keije Solen deed afgelopen weekend mee aan het NK Cyclocross in Zaltbommel en won de eerste prijs. Hij reed mee in de juniorencategorie voor 17- en 18-jarigen. Zestig junioren stonden aan de start, allen gespitst op de nationale titel. Hierbij ging Keije er met het eremetaal vandoor. Hij is eerstejaars junior binnen de wielersport, wat deze overwinning ontzettend knap maakt. De omstandigheden waren zwaar, met blubber en grote plassen door het natte weer van de afgelopen weken.

Ambitieuze sporters krijgen op het CSE in Zwolle de kans hun talenten optimaal te ontwikkelen en tegelijkertijd een opleiding op eigen niveau te volgen, vanaf groep 7 basisschool t/m 6 vwo, mbo en hbo.

Auke Vaessen van het CSE: “Talenten kunnen zich volledig concentreren op hun sport, terwijl ze tegelijkertijd toewerken naar een schooldiploma. Naast sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen is er voor Keije op school ook ruimte voor informatie over voeding, kracht en mentale aspecten. Alles om bij te dragen aan zijn wens om topsporter te worden. Fietsen is een van de negentien sportopleidingen die je kunt volgen binnen het CSE.”

De Droom van Keije Solen is duidelijk: prof worden. CSE biedt de ruimte om dagelijks te trainen tijdens zijn schooldag en draagt een steentje bij aan zijn droom.

Wie nieuwsgierig is geworden kan op woensdag 25 januari komen naar het CSE Open. Vanaf 17.30 uur staan de deuren aan de Boerendanserdijk 2a in Zwolle open voor geïnteresseerden: talenten, ouders, maar ook coaches, trainers, sportbonden en sportverenigingen. Deze avond is bedoeld om meer informatie te krijgen over de combinatie topsport en school.

Foto's 3
Keije Solen - Foto: CSE Zwolle
Keije Solen
Foto: CSE Zwolle
Zwollenaar Keije Solen wint NK Cyclocross voor junioren - Foto: CSE Zwolle
Foto: CSE Zwolle
Keije Solen (midden) - Foto: CSE Zwolle
Keije Solen (midden)
Foto: CSE Zwolle