Voorbeschouwing Berkum tegen AZSV

Foto van auteur

Foto: Henry Dijkman

Zwolle – Berkum begint zaterdag aan de tweede helft van het seizoen 2022-2023 met een thuiswedstrijd tegen AZSV uit Aalten, dat al jaren een sterk en stabiel team op de been brengt en ook nu weer prima meedraait in de 4e Divisie B.

“AZSV is altijd lastig, een stugge ploeg die heel weinig goals tegen krijgt,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar wij hebben in de winterstop een heel goede voorbereiding gedraaid. Er zit een stijgende lijn in bij ons, we zijn stappen aan het maken en dat moeten we doortrekken. Zeker thuis valt er wel wat te halen.”

AZSV eindigde vorig seizoen op een keurige zesde plek en bleek ook daarna een uiterst taaie tegenstander. De equipe van trainer Dave de Jong, die aan het eind van dit seizoen vertrekt bij de Aaltenaren, sloot de eerste competitiehelft op de vijfde plaats, met slechts drie punten achterstand op nummer twee DETO. Opvallend is dat AZSV in vijftien duels maar veertien goals tegen kreeg: enkel de defensie van lijstaanvoerder Eemdijk kreeg tot nu toe minder tegentreffers te verwerken.

Berkum ondervond al in augustus hoe lastig de Achterhoekers zijn te kloppen. In Aalten kreeg Berkum toen voor rust de betere kansen, maar de Zwollenaren gingen daar wel met 2-0 onderuit en misten in de slotfase zelfs een strafschop. AZSV bleef het in de maanden daarna goed doen. In de laatste twee duels voor de winterstop werd CSV Apeldoorn met liefst 5-0 over de knie gelegd en werd er knap met 1-2 gewonnen bij directe concurrent Swift, die daarmee op de ranglijst werd gepasseerd.

Berkum kwam in de eerste helft van deze competitie een stuk grilliger voor de dag. Na een ronduit tegenvallende start van het seizoen herstelde de ploeg van trainer Arno Hoekstra zich wat, maar de resultaten bleven te wisselvallig.

In november deden de Zwollenaren het wel goed met een 2-2 thuisremise tegen het sterke DETO, maar daar volgde een nederlaag met 2-1 bij CSV Apeldoorn op en thuis werd er met 0-1 verloren van Swift. In de laatste wedstrijd vóór de winterstop speelde Berkum met 2-2 gelijk bij Ajax, en het daar vertoonde spel zorgde wél weer voor vertrouwen. De Zwollenaren lieten bij Ajax vooral in de eerste helft vaak prima voetbal zien en ook in de voorbereiding op de tweede competitiehelft deed Berkum het de afgelopen weken goed. In oefenduels werden achtereenvolgens eersteklasser WHC (7-1), derdedivisionist Staphorst (2-0) en vierdedivisionist Heino (4-3) verslagen, en dat vijzelde het geloof in eigen kunnen aan Zwolse kant op.

Dat was nodig ook, want Berkum staat al sinds half november op de twaalfde plaats in de 4e Divisie B en heeft dus nog steeds veel te weinig vaste grond onder de voeten. De afstand tot de gevarenzone bedraagt slechts één punt, dus de Zwollenaren hebben de punten nog steeds hard nodig.

De wedstrijd Berkum – AZSV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Remon Tulen uit Utrecht, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)