Fraterhuis Academie over Zeeuwse watersnoodramp in 1953

Joop van Putten

Zwolle – De Fraterhuis Academie op zaterdag 28 januari gaat over de Zeeuwse watersnoodramp in 1953. Zwollenaar Joop van Putten neemt het publiek mee terug in de tijd met verhalen en beelden uit de historie van de stormvloeden.

De provincie Zeeland is in de loop van de eeuwen vele malen getroffen door stormvloeden. Tientallen dorpen zijn verdwenen, polders weggespoeld. 1 februari 2023 is het zeventig jaar geleden dat de watersnoodramp van 1953 zich voltrok. Vele dijken waren niet bestand tegen de noordwesterstorm in combinatie met springvloed. ‘De ramp van ’53’ was een feit.

Verhalen en beelden, deels vertoond met originele 16 millimeter projector, uit de historie van de stormvloeden worden vertoond, onder andere van het polygoonjournaal uit de eerste dagen na de ramp.

Joop van Putten laat de zwaarste stormvloeden in Zeeland van de afgelopen 800 jaar de revue passeren om uiteindelijk uit te komen bij de stormvloed die we kennen als ‘De ramp van ’53’.

Zwollenaar Joop van Putten (1949) is geboren in Oud-Vossemeer, Tholen, Zeeland. Hoewel hij vanaf zijn zesde jaar is opgegroeid in Loenen aan de Vecht, is Zeeland altijd blijven trekken. Vooral de watersnoodramp van 1953 heeft zijn interesse.

Datum en tijd van de lezing: zaterdag 28 januari van 11.00 tot 13.00 uur.

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro. De reguliere entreeprijs is 16 euro. De prijzen zijn
Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)