In LTO-gebouw komen 88 sociale-huurappartementen

Foto van auteur

Wiepke van Erp Taalman Kip en Gerrit Jansen ondertekenen overdrachtsdocument
Foto: SWZ

Zwolle – Voor woningzoekenden in Zwolle met een smalle beurs is er goed nieuws. Door de verbouwing van een kantoorpand aan de Zwartewaterallee, het voormalige LTO-gebouw, komen er 88 appartementen voor de sociale verhuur bij.

Dit is mogelijk door samenwerking van SWZ, Jansen Vastgoed en de gemeente Zwolle. Vandaag werd de verkoop door Jansen Vastgoed aan SWZ officieel bekrachtigd. Dit gebeurde door het ondertekenen van het overdrachtsdocument. Gerrit Jansen deed dit namens Jansen Vastgoed en Wiepke van Erp Taalman Kip namens SWZ.

“Een succesvolle samenwerking met een mooie uitkomst voor onze woningzoekenden,” zegt Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ. “Door ook oog te hebben voor elkaars belangen zijn we snel tot een resultaat gekomen dat de gemeente constructief heeft ondersteund.”

Wethouder Dorrit de Jong beaamt dat. “Dit is vooral fijn voor al die woningzoekenden. Door snel te schakelen op procedures, en echt te kijken naar wat er wél kan, is het ons gelukt deze ontwikkeling snel verder te brengen.”

Ook Jansen Vastgoed is blij met de samenwerking. “Door de verkoop van dit pand aan SWZ creëren we een versnelling waardoor deze 88 woningen eerder beschikbaar komen in de markt, een markt die er om schreeuwt!” aldus Gerrit Jansen, eigenaar van Jansen Vastgoed.

De plannen voor verbouw zijn nog in de maak. IKB architecten is hierbij betrokken. De appartementen worden gerealiseerd voor de sociale verhuur en zijn geschikt voor kleine huishoudens. Het wordt in ieder geval een duurzaam woongebouw, aldus SWZ, met parkeerplaatsen op eigen terrein. Binnenkort worden de direct omwonenden geïnformeerd over de plannen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)