Manon Henzen in Stadkamer Zwolle over eetverleden en -toekomst

Foto van auteur

Manon Henzen

Zwolle – ‘Tegenlicht in de Stad!’ is een nieuw programma van Stadkamer Zwolle en Club Cele. Ze willen Zwolle in beweging zetten en stellen de vraag: hoe gaan we op een verantwoorde(re) en duurzame(re) manier om met ons voedsel, nu en vooral: in de toekomst?

“Voor we weten welke kant we op moeten gaan, is het belangrijk om te weten waar we vandaan komen.” Manon Henzen neemt je in een korte lezing mee in ons eetverleden en gaat in gesprek tijdens deze eerste editie in de grote zaal van Stadkamer Centrum. Henzen vertelt over de geschiedenis van ons eten en drinken, om te snappen hoe ons voedselsysteem van vandaag er in de toekomst uit kan komen te zien.

“Van onze historie en de historische keuken kunnen we veel leren, maar ook over onze regio en de invloed van bijvoorbeeld de Hanzeroute. Ook over smaken en ingrediënten, over kooktechnieken en kookgerei, over lokaal en seizoensgebonden eten, over gezonde voeding en superfoods en over hoe we met voedsel om (kunnen) gaan. Culinaire geschiedenis geeft antwoorden op vragen over voeding en het voedselsysteem.”

Werelden van informatie, taal, kunst en cultuur komen samen tijdens het programma ‘Tegenlicht in de Stad!’ met Gaetana Ferla als moderator. Verdieping, ontmoeting en inspiratie zullen centraal staan. De toegang is gratis, dus reserveer hier alvast je plekje en wees welkom!

Datum, tijd en locatie: 15 februari om 20.00 uur in de grote zaal van Stadkamer Centrum.