Het weer in het weekend: Koud en droog met wolkenvelden en zon

Stadshagen
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag en zondag komt de temperatuur in Zwolle niet hoger dan 2 tot 3 graden boven nul. Het is koud. Zaterdag staat er weinig wind, zondag steekt in de loop van de dag een matige bries op vanuit het noordoosten. Dat maakt het extra koud buiten.

‘s Avonds en ’s nachts daalt het kwik een paar graden onder het vriespunt. Klaart het op, dan kan het onder de sterrenhemel -4 °Celsius worden. Dit weekend is de hoeveelheid en timing van de bewolking de onzekere factor. Wolkenvelden schuiven richting Zwolle en het is de vraag hoe omvangrijk en hardnekkig die zijn. Uit de wolkenvelden wordt geen neerslag verwacht. We gaan ervan uit dat er zaterdag en zondag toch ruimte voor de zon ontstaat vroeg of laat.

Een hogedrukgebied boven Scandinavië heeft een uitloper naar Engeland. Dit zorgt bij ons voor een koude aanvoer uit het noordoosten. Theoretisch zou ook minder vochtige lucht – met minder bewolking – hierheen moeten komen. In het weekend, maandag en dinsdag zit de onzekerheid in het weerbericht in de verhouding zon / wolkenvelden.

Tot komende woensdag hoeven we geen neerslag te verwachten in Zwolle. De temperatuur stijgt overdag iets boven het vriespunt en ‘s nachts zakt hij er iets onder. Behalve op zondag houdt de wind zich deze dagen rustig. Nachtelijke nevel of mist is mogelijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)