ZV 44 sleept 67 medailles binnen op Overijsselse Sprint Kampioenschappen

Overijsselse Sprint Kampioenschappen met uiterst links Paula Spans
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op de Overijsselse Sprint Kampioenschappen afgelopen weekend in Zwolle was ZV 44 met een grote, enthousiaste groep zwemmers aanwezig.

Onder de bezielende leiding van trainers en coaches begonnen de zwemmers zaterdag aan de eerste dag van het kampioenschap. De wedstrijd begon goed: een gouden en zilveren medaille voor respectievelijk de meisjes junioren en jongens junioren op de estafettes. Ook individueel deden de zwemmers van ZV 44 het prima. Diverse podiumplekken werden veroverd.

De heren wonnen in totaal drie gouden, elf zilveren en zes bronzen medailles. Bij de dames waren dit tien gouden, twee zilveren en vijf bronzen medailles. Door deze medaille-regen stond ZV 44 na de eerste dag knap bovenaan in het medailleklassement met een totaal van 37 medailles.

Zondag werd de tweede sessie gezwommen. Al snel werd duidelijk dat ZV 44 ook deze dag weer aan de leiding zou gaan. De eerste twee estafettes bij de jongens en meisjes junioren werden op overtuigende wijze door ZV 44 werden gewonnen. Deze twee prestaties bleken een goede inspiratie voor de andere zwemmers. In totaal wonnen de heren zondag vier gouden, zes zilveren en negen bronzen medailles. De dames zwommen zeven gouden en vier zilveren medailles binnen.

ZV 44 behaalde een imposant aantal van 67 medailles tijdens dit kampioenschap. Absolute uitblinker was ZV 44-zwemster Paula Spans. De 12-jarige topper wist alle afstanden waarop zij aan de start verscheen te winnen en dat leverde maar liefst elf gouden medailles op.

ZV 44 was dit weekend dominant op de Overijsselse Sprint kampioenschappen. De zwemmers en coaches kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en zien de derde competitieronde op zaterdag 28 januari in Denekamp met veel vertrouwen tegemoet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)