Het weer: Stevige wind, kans op een bui rond het middaguur

Foto van auteur

Dobbe
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend vroeg trekt een front met regen weg naar het zuidoosten. Waarschijnlijk verloopt de ochtendspits droog in Zwolle. We maken kans op zon tussen de stapelwolken. Mogelijk flink wat zon, bij een temperatuur die stijgt naar 8 graden.

De wind uit het westen tot noordwesten is stevig, kracht 4, misschien even 5 in het buitengebied. De sterkste wind rond het middaguur, wanneer ook de kans op een bui met windvlagen tijdelijk toeneemt. Een krachtig lagedrukgebied boven Scandinavië zorgt voor dit onrustige weertype. In de middag neemt de wind geleidelijk af naar kracht 3. De buienkans verdwijnt en in de avond worden brede opklaringen verwacht in Zwolle. Het kwik daalt in de nacht richting het vriespunt, maar komt er niet onder.

Dinsdag nadert vanuit het noordwesten een front met wind en wat regen. De bewolking neemt toe en in de tweede helft van de ochtend wordt het nat. ‘s Middags is de hele zaak alweer weggeblazen door een stevige westenwind. Een temperatuur van 8 à 9 graden.

Ook voor woensdag wordt veel wind berekend uit het westen tot noordwesten. Een storing met regen trekt over, vermoedelijk in de ochtend. In de middag breekt de zon door. Donderdag volgt een nieuwe storing met neerslag. Deze lijkt niet zoveel wind mee te nemen. De verwachte temperatuur overdag in Zwolle is dan ongeveer 6 graden.