Berkum onderuit bij Buitenpost

Foto van auteur

Foto: Henry Dijkman

Zwolle – Berkum is bij Buitenpost in een rommelige wedstrijd met 2-0 de bietenbrug op gegaan. De Zwollenaren lieten zaterdag scoringskansen liggen en moesten beide tegengoals slikken na spelhervattingen.

“Toen het 1-0 stond hebben we goede kansen gehad en hing de 1-1 in de lucht, maar we stonden wel heel slecht te verdedigen vandaag. We gaven cadeautjes weg,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. Zijn collega Willem Brouwer van Buitenpost zag dat zijn ploeg karakter had getoond. “Berkum was misschien beter aan de bal, maar wij wonnen het op strijdlust.”

De toch al flink bezette ziekenboeg bij Berkum kreeg kort voor de wedstrijd weer aanvulling in de persoon van de geblesseerde centrumspits Martijn Brakke. Dat was wellicht een van de oorzaken van het feit dat de bezoekers in de eerste helft voor weinig dreiging zorgden. Op het hobbelige veld strandden veel combinaties en de Zwollenaren kwamen niet veel verder dan een bal die van de buitenkant van de paal ketste.

Buitenpost was effectiever. Na bijna een half uur leek een corner van de thuisclub in eerste instantie afgeslagen, maar uit de rebound kon de meegekomen Bernd Douma uithalen en hij schoot de bal hard in het dak van het Zwolse doel: 1-0.

Na rust keerde Berkum wat feller uit de kleedkamer terug en kwam de ingevallen Twan Knul binnen vijf minuten twee keer in schietpositie. De eerste keer kon Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen echter met zijn voet pareren en even later haalde de Friese doelman de inzet er met zijn hand uit. Tussendoor moest ook Berkum-sluitpost Huib Veurink handelend optreden toen Rik Weening gevaarlijk voor zijn doel opdook, waarna hij ook Mark van der Meer knap van scoren afhield.

Bijna een kwartier voor tijd leek Ivar Nijboer de gelijkmaker binnen te kunnen werken, maar op miraculeuze wijze eindigde de bal toch in handen van de Buitenpost-keeper. Twee minuten later sloeg het noodlot voor Berkum andermaal toe. Na een forse fout in de Zwolse defensie leek Dennis Horstman de schade nog te repareren ten koste van een corner. Daaruit sloeg Buitenpost echter weer toe, want Rik Weening stond op de goede plek om voor 2-0 te zorgen.

Berkum trachtte met een slotoffensief nog wat dichterbij te komen maar dat leverde niets op, terwijl de bezoekers niet mochten mopperen toen een uithaal van grote afstand op de paal van het Zwolse doel knalde.

Berkum bleef hiermee op de twaalfde plaats staan in de 4e Divisie B, maar zag de concurrentie wel dichterbij komen. De Zwollenaren hebben de komende weken bovendien een pittig programma, dus de mouwen moeten worden opgestroopt.

Verslag: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)