Meander Bigband pakt uit tijdens viering vijfde lustrum

Meander Bigband vocals
Foto: Jan Arndt

Zwolle – Op het Meander College werd in 1998 een schoolband opgericht door de toen pas afgestudeerde muziekdocent Albert Dam. Hij had – naar voorbeeld van de Bogerman Bigband uit Sneek – de ambitie om een schoolband op te richten waar je bij wilde horen.

Zijn ambities reikten gekscherend van “een eigen vrachtwagen” tot “een USA concerttour”. Beide horen inmiddels tot de geschiedenis van de Zwolse schoolband; voldoende reden om groots uit te pakken met twee concerten in een week. Op zaterdag 18 februari kun je de band in al haar facetten horen tijdens een spetterende feestavond in theater de Spiegel.

De avond wordt geopend door de Meander JUNIOR Bigband onder leiding van muziekdocent Jasper van der Deen. Leerlingen uit klas 1 en 2 van het Meander hebben hun eigen band en mogen niet ontbreken op dit vijfde lustrumfeest. Aansluitend treedt de Meander REUNION Bigband op. Meerdere oud-leden van deze gelegenheidsband spelen inmiddels als professional in de (inter)nationale muziekscene of hebben hun schoolbandervaring meegenomen naar een andere bigband.

Na de pauze wordt het podium overgenomen door een support-act: de negenkoppige formatie Broken Brass. Met links naar Zwolle, Bogerman Bigband en Albert Dam vormt deze band een mooie aanvulling. Het concert wordt uiteraard afgesloten door de huidige Meander Bigband onder leiding van Albert Dam en aangevuld met gastsolisten en strijkers van het Vuurvogel Kamerorkest.

Naast het jubileum van de bigband zal in dezelfde week het schoolkoor Meander Vocaal onder leiding van beide muziekdocenten een benefietconcert voor Unicef verzorgen: Ukrainian Alleluia. Op de vooravond van de Russische inval exact een jaar geleden brengt het tachtigkoppige schoolkoor samen het Vuurvogel Jeugdorkest een indrukwekkend programma in de Plantagekerk. Het Unicef benefietconcert Ukrainian Alleluia op donderdag 23 februari is inmiddels uitverkocht, maar kaarten voor het bigbandfeest op 18 februari in de Spiegel zijn nog wel beperkt verkrijgbaar via Zwolse Theaters.

Foto's 3
Meander Bigband vocals - Foto: Jan Arndt
Meander Bigband vocals
Foto: Jan Arndt
Meander Bigband - Foto: Jan Arndt
Meander Bigband
Foto: Jan Arndt
Broken Brass - Foto: Cesco Photography
Broken Brass
Foto: Cesco Photography

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)