Zwolse voorleeskampioenen zijn bekend

Foto van auteur

De drie Zwolse voorleeskampioenen
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – In totaal 37 voorleeskampioenen namen het op 25 januari en 1 februari tegen elkaar op in de lokale Zwolse ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. In drie verschillende rondes hebben de kampioenen tegen elkaar gestreden, waarna in iedere ronde een winnaar is aangewezen.

Lara Jansen van CBS Het Mozaïek, Bisan Aldasooqi van OBS De Springplank en Silke Venema van CBS Talentum gaan door naar de regionale ronde die op 22 februari, die wederom in Stadkamer plaatsvindt. Hierna volgt nog de provinciale ronde en het uiteindelijke doel: de landelijke finale waar de kampioenen zullen strijden voor de titel Nationale Voorleeskampioen van 2022-2023.

De winnaars lazen voor uit De Tovervinger (Roald Dahl), Het Werkstuk (Simon van der Geest) en Sjakie en de chocoladefabriek (Roald Dahl). De jury bestond uit Evelyn Evertsen (medewerker boekhandel Westerhof), Willeke de Boer (theatermaker van o.a. de Voorleesvoorstelling), Margriet Leest (Raadslid Groen Links), Selma Hoekstra – (Raadslid PvdA), Obertha IJntema en Kirsty Klomp (jeugdspecialisten van Stadkamer).

Zij beoordeelden in wisselende samenstellingen de voorlezers. Er werd gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. De jury is ervan overtuigd dat deze drie voorleeskampioenen Zwolle goed zullen vertegenwoordigen in de volgende rondes.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Ze leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning en het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)