Hedon en KINK organiseren benefietavond voor Giro555

Foto van auteur

Zwolle – Tijdens de landelijke radio- en televisieactie Giro555 voor Turkije en Syrië op woensdagavond 15 februari organiseren radiostation KINK en poppodium Hedon in Zwolle een benefietconcert. Er zijn optredens van onder meer Blaudzun, Paceshifters en Wodan Boys.

De volledige opbrengst van de kaartverkoop en de horeca gaat naar Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het idee voor het concert ontstond vrijdagmiddag in het programma KINK Rush Hour, de Vrijmibo Editie. KINK-dj’s Tim Op het Broek en Joy Stempher belden in een spontane opwelling met Hedon of zij er iets voor voelden om de handen ineen te slaan.

Dankzij het supersnel schakelen van veel betrokken partijen en artiesten, die allemaal belangeloos meewerken, is er nu een avond in Hedon die natuurlijk ook te volgen is via de radio bij KINK. De radioverslaggeving wordt vanuit Zwolle gepresenteerd door KINK-dj Michiel Veenstra en vanuit Hilversum door Tim Op het Broek en Jasper Leijdens.

De line-up voor de avond staat nog in de steigers, maar sowieso komen de ronkende gitaren van Paceshifters, Noorderslag-sensatie Bumble B. Boy en de garage rock van Wodan Boys. Ook van de partij zijn Blaudzun en Orange Skyline die beide een akoestische set zullen spelen.

“Ik ben enorm blij dat we op deze voor ons zo passende manier een steentje bij kunnen dragen aan het geld inzamelen voor de slachtoffers van deze ongekende tragedie”, aldus KINK programmadirecteur Michiel Veenstra. “Iets wat mogelijk is door de belangeloze inzet van onze medewerkers, die van Hedon, leveranciers en natuurlijk vooral ook de artiesten.”

Naast het benefiet in de Grote Zaal van Hedon is het ook mogelijk om de Kleine Zaal te bezoeken, hier komt de Zwolse muzikant Mehmet Uludağ in actie voor Giro 555. Uludağ speelt voor deze benefiet met een speciale bezetting. Beide evenementen zijn met één donatie te bezoeken, de tussendeuren van Hedon gaan op woensdag 15 februari open om zo veel mogelijk mensen de kans te geven een glimp op te vangen van de prachtige line-up.

De kaartverkoop voor deze speciale avond in Hedon is van start gegaan via de website van Hedon: www.hedon-zwolle.nl, bezoekers kunnen zelf aangeven hoeveel ze willen doneren voor een ticket.