Eerste Spoorcafé van 2023 trekt veel bezoekers

Foto van auteur

Spoorzone
Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle – Op 25 januari was het eerste Spoorcafé van 2023. De opkomst was overweldigend, meldt de gemeente. Voorafgaand aan de avond zette het Spoorzone-team van gemeente Zwolle bij Brainz zo’n zestig stoelen klaar. Zou dit voldoende zijn?

Een klein uurtje later werd het team positief verrast door zo’n honderd bezoekers. Na een kopje koffie of thee, snel nog wat stoelen bijplaatsen en meubilair verslepen om de ruimte te vergroten, ging de avond van start onder leiding van host Anne-Marie Mosterman. Zij ging met diverse gasten in gesprek over de ontwikkelingen in de Spoorzone. Zoals in de NS-gebieden, Hanzekwartier, Willemskwartier, Het Gildenhof, het Koggepark, de Passerelle en Oosterlaan/Westerlaan.

Vragen werden gesteld, bijvoorbeeld over het type woningen dat in de diverse gebieden komt, hoe het straks zit met het (auto)verkeer in de Spoorzone, de planning van de verschillende projecten en over het groener maken van het hele gebied. Na het informatieve gedeelte bleven velen nog even gezellig hangen voor een hapje en drankje en om elkaar te ontmoeten.

“Uit de hoge opkomst bleek al dat veel Zwollenaren betrokken zijn bij de Spoorzone,” aldus de gemeente Zwolle. “Ook werden er vragen gesteld, suggesties gegeven en soms ook zorgen met het team gedeeld, zowel voor als tijdens de avond.”

Het team vroeg de aanwezigen na afloop naar tips (wat kan er beter) en tops (wat gaat goed) als het gaat om het Spoorcafé. Ook kon men ideeën doorgeven voor onderwerpen in het Spoorcafé, en suggesties voor locaties waar je weleens een kijkje zou willen nemen. Ideeën kunnen nog steeds worden gedeeld, via spoorcafe@zwolle.nl.

Het Spoorzone-team nodigt iedereen alvast uit voor het volgende Spoorcafé, in het voorjaar. Meer informatie volgt via onder meer de website van de gemeente en social media.

Een korte impressie-video gemaakt door de gemeente, met onder andere reacties van bezoekers, is hieronder te zien.