Voorbeschouwing Berkum tegen SDV Barneveld

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen SDV Barneveld, een directe concurrent waartegen de thuisclub heel wat goed te maken heeft. In Barneveld gingen de Zwollenaren in september nogal knullig onderuit en dat schreeuwt om revanche.

“We zullen scherper moeten zijn dan in de uitwedstrijd bij Barneveld. Toen waren we nog een team in opbouw, maar we hebben zeker wat recht te zetten,” vindt Berkum-aanvaller Chris van der Meulen. “De laatste tijd hebben we vertrouwen gekweekt. Er zit vooruitgang in ons spel en die lijn moeten we doorzetten.”

Barneveld staat in de onderste regionen van de 4e Divisie B, maar krabbelt de laatste weken op. Na een 2-2 remise tegen DETO volgde een 0-1 winst bij CSV Apeldoorn en vorige week speelden de Veluwenaren thuis met 1-1 gelijk tegen Swift. In dat duel haalde de ploeg van trainer Bart Schreuder dat punt overigens pas in de slotfase binnen. Het sterk defensieve SDVB bleef voor rust goed overeind en kreeg via Ricardo Mengerink zelfs een grote kans om de score te openen.

Kort na de pauze kwam Swift echter via een penalty op 0-1 en daar kwam lang geen verandering meer in. Enkele minuten voor het slot werd invaller Shan Biwott echter vastgehouden en nu leverde dat SDVB een strafschop op, die werd benut door Roy Bronkhorst: 1-1. Met die remise en het behaalde punt mocht vooral SDVB tevreden zijn.

Berkum bewaart slechte herinneringen aan de uitwedstrijd bij SDVB. De ploeg van trainer Arno Hoekstra ging daar met 3-1 onderuit, terwijl de Zwollenaren juist beter uit de startblokken kwamen maar kansen lieten liggen. Een minuut of vijf voor rust werd het 1-0 toen Koen Greeven, zo’n beetje de kleinste man bij de Veluwse equipe, veel te vrij binnen kon koppen. Na rust kwam Berkum langszij door een van richting veranderd schot van Giorney Rojer, maar drie minuten later ging het weer mis voor de bezoekers. Na slordig verdedigen kon Roy Bronkhorst voor 2-1 zorgen en in blessuretijd werd het zelfs nog 3-1 door, opnieuw, Koen Greeven.

De laatste weken is Berkum heel wat beter op dreef. Begin deze maand werd thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen het sterke Genemuiden en een week later stuntten de Zwollenaren door koploper Eemdijk, dat thuis enkel nog had gewonnen, op een 1-2 nederlaag te trakteren.

Berkum had het daar in de eerste helft lastig en kwam achter met 1-0. Vlak voor de pauze maakte de attente Twan Knul, die tegen Genemuiden ook al twee keer had gescoord, echter de gelijkmaker. Na de rust kwam Berkum er steeds beter in en vlak voor tijd maakte Giorney Rojer, op pad gestuurd door Lars Miedema, de stunt compleet door fraai de 1-2 binnen te leggen.

Afgelopen zaterdag speelde Berkum voor de Districtsbeker Oost tegen Achilles ’12 en bleek daarbij een maatje te groot voor de eersteklasser uit Hengelo. Berkum won met 5-1 door doelpunten van Knul (2x), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen en Miedema.

Zowel Berkum als SDVB kan terugzien op een herstel na de winterstop, maar beide teams hebben de veilige haven nog lang niet bereikt. De ‘zespuntenwedstrijd’ Berkum-SDV Barneveld wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Maurick van Dijk uit Etten Leur, die op Sportpark de Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Tekst: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)