Josephine Lenssen nieuwe geneesheer-directeur bij Dimence Groep

Foto van auteur

Josephine Lenssen

Zwolle – Josephine Lenssen (37) start als geneesheer-directeur bij Dimence Groep. Ze volgt Arnoud Jansen op, die als bestuurder per 1 april start bij Mediant. Melissa Chrispijn wordt waarnemend geneesheer-directeur voor acht uur per week.

Lenssen is bij Dimence Groep opgeleid tot psychiater na haar studies geneeskunde en filosofie in Leiden. In 2019 promoveerde ze in de filosofie. Naast haar werk als psychiater in een FACT team in Zwolle, heeft ze zich sinds 2019 als manager ontfermd over het verbeteren van de zorg voor mensen met psychiatrische problemen.

Lenssen over haar overstap: “Mijn grootste drijfveer is het vanuit een holistische blik verbeteren van de ggz-zorg voor mensen met psychiatrische problemen. Ik hecht in dat kader ook veel belang aan de perspectieven van medewerkers, naasten en natuurlijk onze ketenpartners. Ik verheug me enorm op het samenwerken, verbinden, en met elkaar leren in het complexe zorglandschap.”

Ook Melissa Chrispijn (37) is opgeleid binnen Dimence Groep. Daarna was ze werkzaam bij IHT Zwolle en als ziekenhuispsychiater in Isala in Zwolle. Per 1 januari begon ze in Deventer bij Dimence, waar ze haar twee passies IHT en ziekenhuispsychiatrie kon combineren.
Haar motivatie voor de functie als waarnemend GD omschrijft ze als volgt: “Het lijkt me een interessante uitdaging om mee te denken over complexe situaties en de organisatie en haar ketenpartners vanuit een ander perspectief te leren kennen.”

De raad van bestuur is blij met de benoeming van Josephine en Melissa. “We zijn erg blij dat twee gedreven en gewaardeerde collega’s vanuit onze eigen organisatie nu deze stap zetten, juist omdat we voor al onze medewerkers eigen ontwikkeling zo belangrijk vinden. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Foto's 2
Josephine Lenssen
Josephine Lenssen
Melissa Chrispijn
Melissa Chrispijn

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)