Het weer: Maartse buitjes

Foto van auteur

Blaloweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag zakt een lagedrukgebied over de Noordzee af naar Denemarken. Het duwt enkele neerslaggebieden onze kant op. ‘s Morgens voor zeven uur hebben we er al eentje te pakken, met kans op hagel of natte sneeuw.

Losse maartse buitjes zijn de hele ochtend mogelijk. ‘s Middags verwachten we uit het westen een nieuwe strook met wat neerslag, in de avond gevolgd door een actieve zone met meer regen. De achterkant verschijnt pas in de loop van de nacht naar dinsdag boven Zwolle. Het zal niet verbazen dat het een overwegend grijze dag is. In de middag en avond is de bewolking het dikst. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. ’s Morgens vroeg ligt de temperatuur dicht bij het vriespunt, in de middag is het met 6 graden gedaan.

Dinsdag trekt een storing met regen en natte (misschien tijdelijk droge) sneeuw van west naar oost over. Het zwaartepunt lijkt over de zuidelijke helft van het land heen te komen. Dan zou de neerslag in Zwolle beperkt blijven tot maartse buitjes, maar wellicht krijgen we meer. Dat bekijken we in het volgende weerbericht. De temperatuur is ’s morgens een fractie boven nul, ’s middags blijft het kwik steken bij circa 5 graden.

Woensdag en donderdag is het overwegend droog. De zon laat zich weer zien boven de stad en er staat weinig wind. In de nachten vriest het licht, overdag is het zo’n 6 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)