Berkum sleept gelijkspel uit het vuur bij WV-HEDW

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft zaterdag bij WV-HEDW een 1-1 remise uit het vuur gesleept. De puntendeling was een goede afspiegeling van de veldverhoudingen in een duel waarbij hard werd gewerkt, maar aan beide kanten weinig echte kansen werden gecreëerd.

“Een terechte uitslag. We voetbalden heel wat beter dan thuis tegen WV, maar we stonden nu ook anders. Het was wél knap dat we na de achterstand zo snel weer terug konden slaan,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. Berkum ging aardig van start, waarbij Chris van der Meulen nét tekort kwam om een slordige terugspeelbal van WV af te straffen. De Zwollenaren werden daarna wat terug gedrukt en Rida Najib leek solerend op weg naar succes, maar Berkum-keeper Huib Veurink kon opruimen.

Aan de andere kant ging Lars Miedema op het Amsterdamse doel af, maar nu kon WV-verdediger Steven Knijnenburg de bal wegroeien. Najib ontsnapte aan een gele kaart, en mogelijk meer, bij een forse overtreding op Jorben Nieuwenhuis en even later mocht WV ook niet mopperen toen Marc van der Meulen uit een corner net over schoot.

Slechts enkele minuten na de hervatting moest keeper Veurink aan de bak om een schot van Najib uit de hoek van het Berkum-doel te halen, maar echte mogelijkheden bleven verder schaars bij beide ploegen. Dat veranderde na bijna een uur spelen. Mick van Moerkerk kwam in het Zwolse strafschopgebied in balbezit, draaide zich met een fraaie actie vrij en kogelde vervolgens onhoudbaar de 1-0 binnen.

Die voorsprong zorgde voor chagrijn bij de Zwolse fans en een juichstemming bij het thuispubliek, maar het Amsterdamse feestje duurde maar heel even. Een minuut na de openingsgoal bezorgde Miedema de bal op links bij Chris van der Meulen. Die had lange tijd weinig ruimte gekregen, maar nu passeerde hij met een ‘klassieke’ sleepbeweging tegenstander Sureyo Macrander en zette hij prima voor. De uitstekend timende Miedema kon daar de bal binnen glijden, zodat het al direct weer gelijk stond: 1-1.

Na 71 minuten moest het duel ruim een kwartier worden stilgelegd vanwege een blessure bij een van de assistent-scheidsrechters, maar toen een vervanger was gevonden kon de wedstrijd worden uitgespeeld. Veel opzienbarends was er daarna echter niet meer te zien. Beide ploegen vielen aan en toonden veel inzet, maar de keepers kwamen niet meer in de problemen zodat het bij een terechte remise bleef.

Berkum blijft daardoor op de twaalfde plek staan in de 4e Klasse B, waarin de staartgroep steeds dichter naar elkaar toe kruipt. Volgende week ontvangen de Zwollenaren streekgenoot Olde Veste, dat met een flinke opmars bezig is. Tegen die directe concurrent zal de ploeg van trainer Hoekstra dus spijkers met koppen moeten slaan.

Verslag: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)