Aftrap NK Tegelwippen in Zwolle met Groen Spreekuur voor inwoners

Foto van auteur

Geveltuin
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Woensdag 22 maart is het Wereld Waterdag. Dan vindt bij boerderij Dijklandhoeve de Zwolse aftrap plaats van het NK Tegelwippen 2023 met een Groen Spreekuur voor inwoners.

Vier groencoaches zitten dan klaar om inwoners van Zwolle praktisch en persoonlijk advies te geven hoe zij hun tuin groener en klimaatbestendiger kunnen maken. Je moet wel een foto meenemen van je eigen tuin en vooraf een afspraak van 20 minuten boeken. Het NK Tegelwippen sluit aan bij de klimaatdoelstellingen van Zwolle: met inwoners aan de slag om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groene (gevel)tuinen.

Zwolle doet hier al twee jaar aan mee. Op 22 maart is de aftrap van NK Tegelwippen 2023 in Zwolle met het Groene Spreekuur om inwoners op weg te helpen.

Het Groene Spreekuur wordt georganiseerd door Team Klimaat Actief en is bedoeld voor iedereen die meer groen in de tuin kan gebruiken en wil helpen om de stad meer als een spons te laten werken. Gevraagd wordt om vooraf een foto van de eigen tuin te maken en mee te nemen. Daarmee kunnen de groenadviseurs praktisch en persoonlijk advies geven voor een groene en ook onderhoudsvriendelijke tuin.

Klimaatwethouder Arjan Spaans geeft op woensdag 22 maart om 14.00 uur het startsein voor het NK Tegelwippen en het Groene Spreekuur door een foto van zijn tuin te overhandigen aan een van de groencoaches. Inwoners kunnen zich met een boekingsbevestiging en foto van hun eigen tuin melden tussen 14.00 en 20.00 uur bij Atelier Tink, in de deel van Dijklandhoeve, Luttekeweg 1 in Zwolle.

Aanmelden voor een gesprek van 20 minuten met een van de coaches kan tot uiterlijk 20 maart via www.climate-campus.nl/groene-spreekuur.